akan tinggalkan Indonesia

akan tinggalkan Indonesia

Stella McCartney Nina (lahir 13 September, 1971) adalah seorang perancang busana Inggeris. Dia adalah putri dari bekas ahli Beatles Sir Paul McCartney dan fotografer terlambat dan aktivis hak haiwan, Linda McCartney.

Awal kehidupan

Stella McCartney lahir di London pada tarikh 13 September, 1971, anak kedua bekas Beatle, Sir Paul McCartney dan Linda Eastman.

Dia diberi nama selepas ibu nya besar-nenek: kedua-dua nenek Linda McCartney diberi nama Stella.

Sebagai seorang gadis muda, McCartney perjalanan dunia dengan orangtuanya dan Wings pop kelompok mereka, bersama-sama dengan kedua kakaknya: kakak Heather (yang secara sah diadopsi oleh Paul McCartney), kakak Maria, dan adik James.

Menurut ayahnya, nama Wings ini terinspirasi oleh kelahiran Stella sukar. Sebagai putrinya dilahirkan oleh bahagian kecemasan caesar, Paul duduk di luar ruangan operasi dan berdoa bahawa dia dilahirkan “pada sayap malaikat”  Wings. Tur dari akan setelah kelahirannya pada tahun 1971 hingga tahun 1980.

Meskipun ketenaran mereka, McCartneys ingin anak-anak mereka untuk memimpin seperti biasa hidup mungkin begitu Stella dan kedua adiknya menghadiri sekolah negeri tempatan di East Sussex, salah satunya adalah Bexhill College.

McCartney mengatakan bahawa ketika menghadiri sekolah negeri, ia menjadi korban bullying,  serta jagoan sendiri.

Kerjaya
Awal

Stella McCartney menjadi tertarik dalam merancang pakaian pada usia 13 tahun, ketika dia membuat jaket pertama.

Tiga tahun kemudian, dia diasingkan untuk Kristian Lacroix, bekerja pada koleksi fashion rekaan pertama, mengasah keahlian bekerja untuk Edward Sexton, ayahnya Savile Row penjahit untuk beberapa tahun.

Beliau belajar dasar-nya di Ravensbourne College Design dan Komunikasi, desain fashion di Central Saint Martins College of Art dan Design di awal 1990-an.

wisuda-nya pada tahun 1995 koleksi dimodelkan oleh teman-teman dan supermodel Naomi Campbell, Yasmin Le Bon dan Kate Moss – percuma – di acara wisuda landasan.

Koleksi itu terbukti lagu ditulis oleh ayahnya yang terkenal, yang disebut “Stella May Day” menunjukkan menjadi berita halaman depan, dan seluruh koleksi dijual kepada Tokio, sebuah butik di London ..

Desain yang berlesen untuk Browns, Yusuf, Bergdorf Goodman dan Neiman Marcus.

Pada tahun 1998 ia direka kakaknya Mary gaun pengantin untuk pernikahannya dengan penerbit televisyen Alistair Donald.

CINTA Laura, gadis comel yang banyak menghiasi dunia drama bersiri Indonesia kini tekad untuk meninggalkan dunia glamornya dan tanah airnya Indonesia. Namun penghijrahan ini bukanlah untuk selama-lamnya kerana Cinta Laura hanya ke luar negara hanya dengan tujuan menuntut ilmu.

Amerika Syarikat menjadi pilihan hatinya. Gadis berusia 16 tahun ini berpendapat sekolah di luar negara terutamanya di Amerika mempunyai kualiti yang lebih baik.

Pernah mengungkapkan bahawa dunia sebagai artis hanyalah sebagai hobi sahaja, kini Cinta membuktikan yang dia amat serius dalam hal menuntut ilmu. Bercita-cita ingin menjejakkan kaki ke Universiti Harvard suatu hari nanti menyebabkan Cinta harus memulakan langkahnya mulai sekarang dengan mencari sekolah yang baik.

Memilih Amerika Syarikat bukan sahaja kerana sekolah di sana dianggapnya terbaik, malah ramai siswa dari Indonesia berada di sana dan mereka kebanyakannya adalah pelajar-pelajar yang terbaik. Menurutnya, ramai juga rakan-rakannya yang memilih menuntut di sana. Ini akan lebih memudahkannya bila berada di sana nanti.

Cinta mengakui pelajarannya di sekolah sekarang amat baik dan dia berpuas hati dengan pencapaiannya itu. Oleh itu Cinta amat berharap suatu hari nanti dia bukan sahaja berjaya dalam bidang pelajaran tetapi dalam dunia seni juga.

Berdarah campuran antara Jerman dan Indonesia, Cinta bukan sahaja meraih tempat dalam dunia drama bersiri namun juga sebagai penyanyi dan wajahnya juga sering terpampang di iklan-iklan.

CINTA Laura berita hiburan,CINTA Laura populer,CINTA Laura pesona,CINTA Laura foto,CINTA Laura seksi,CINTA Laura panas,CINTA Laura hiburan, CINTA Laura berita,CINTA Laura fesyen,CINTA Laura Star,CINTA Laura televisi, CINTA Laura tinggi,CINTA Laura berita hiburan,CINTA Laura hiburan,CINTA Laura berat,CINTA Laura kualifikasi,CINTA Laura usia,CINTA Laura konstelasi,CINTA Laura film,CINTA Laura protagonis,CINTA Laura peran,CINTA Laura fesyen