Dafi raih peluang

hi_02.1

Dafi raih peluang

DEBARAN Anugerah Planet Muzik 2009 (APM’09) yang akan berlangsung di Jakarta semakin panas dengan persoalan siapakah yang mungkin merangkul trofi terbanyak. Tidak kurang juga yang bakal mengadakan persembahan, perasaan gelisah turut terasa lebih-lebih lagi barisan penyanyi yang mewakili Malaysia seperti Aizat, Stacy, Dafi, Ayu, Hujan, Reshmonu dan Datuk Siti Nurhaliza.

Namun, di sebalik senarai nama penyanyi tempatan yang bakal mengadakan persembahan, ada yang mendakwa Dafi sebenarnya kurang sesuai atau belum bersedia untuk mengadakan persembahan pada majlis anugerah berprestij itu yang bakal disiarkan di Astro menerusi saluran Astro Ria (104) itu.

Malah, vokal Dafi turut dipertikaikan kerana dia dianggap masih baru dan banyak yang perlu diperbaiki sebelum menjejakkan kaki ke pentas APM.

Mengakui tentang kelemahan diri, Dafi menerima kritikan itu dengan positif. Pemergiannya ke pentas APM enggan dipersia-siakan, sebaliknya bekas pelajar Akademi Fantasia 5 (AF5) itu mahu memberikan yang terbaik pada malam itu.

“Sebenarnya sejak saya keluar AF lagi orang sudah persoalkan bakat saya dan saya ambilnya sebagai kritikan positif.

“Saya gembira sebab setiap hari saya akan memastikan mutu vokal saya lebih baik daripada hari sebelumnya.

“Memang ada juga yang mempertikaikan saya bila dapat tahu saya bakal membuat persembahan pada malam APM itu nanti. Bila saya diberi peluang untuk menyanyi di pentas APM, takkan saya nak menolak?

“Walaupun tidak tercalon dalam mana-mana kategori, ini satu peluang besar untuk saya memandangkan album saya bakal dipromosikan di sana (Jakarta).

“Bagaimanapun saya akan buat yang terbaik pada persembahan saya nanti dan tidak akan memalukan negara kita,” katanya yang akan membawakan lagu Bila Terasa Rindu.

Dafi, Dafi musik, Dafi video, Dafi foto, Dafi cinta, Dafi berita, Dafi awek, Dafi kontraksi, Dafi Hiburan, Dafi malaysia, Dafi Melayu, Dafi Indon, Dafi Indonesia, Dafi gambar, Dafi cerita, Dafi pilihan, Dafi kl, Dafi bf1,Berita Hiburan musik, Berita Hiburan video, Berita Hiburan, Berita, Hiburan cinta, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan, Berita Hiburan Indonesia,Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan pilihan, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan bf1, Artis musik, Artis video, Artis foto,Artis berita, Artis awek, Artis kontraksi, Artis Hiburan, Artis malaysia, Artis Melayu, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis gambar, Artis cerita, Artis pilihan, Artis kl, Artis bf1, Artis foto, Artis Indon, Artis cinta, hiburan malaysia, hiburan melayu, hiburan korea, hiburan jepun, hiburan