Giliran Katherine Heigl yang Adopsi Anak

katherine-heigl-hot

Giliran Katherine Heigl yang Adopsi Anak

Katherine Marie Heigl (lahir pada 24 November 1978) merupakan pencalonan Golden Globe dan pelakon Amerika Syarikat. Beliau mula dikenali menerusi Roswell dan Grey’s Anatomy.

Latar Belakang

Kehidupan Awal

Heigl dilahirkan di Washington, D.C. dan anak kepada Paul Heigl dan Nancy.Beliau merupakan anak bongsu daripada empat orang adik berading (Meg, Jason, dan John Heigh) Heigl menetap di Virginia sebelum ke Denver dan Connecticutdi New Canaan yang menjadi tempat paling lama Heigl menghabiskan masa kanak-kanaknya.

Pada 1986, abangnya, Jason, yang berusia15 tahun akibat kemalangan dan setalah lapan jam melakukan pembedahan, doktor mendapati Jason gagal diselamatkan dan keluarganya meutuskan untuk menderma organ-organ Jason yang masih berguna kepada orang lain yang lebih memerlukannya.

Kerjaya

Ketika berusia 9 tahun, ibu saudaranya mengunjungi keluarga Heigl dan mengambil beberapa gambar Heigl ketika muda. Setelah pulang ke rumanya di New York, ibu saudaranya telah menghantar gambar-gambar Heigl ke agensi peragaan dengan kebenaran ibu bapa Heigl. Hanya beberapa minggu, Heigl diterima menjadi peragawati untuk kanak-kanak. Penampilan pertamanya adalah menerusi katalog Sears danLord & Taylor dengan bayaran $75. Penampilannya sebagai pelakon bermula pada 1992 menerusi That Night . Beliau seterusnya memegang watak Christina Sebastian di dalam King of the Hill sebelum memegang watak utama sebagai Nicole di dalam filem komedi My Father The Hero. Pada masa yang sama Heigl menyambung pelajaran di Sekolah Tinggi New Canaan. Pada 1995, beliau memegang watak yang berbeza sebagai Sarah di dalam Under Siege 2: Dark Territory. Walaupun dunia lakonannya sedang menjadi-jadi, Heigl tidak pernah lupa akan dunia peragaannya. Dia pernah muncul dalam majalah Seventeen. Kemudian Disneymenawarkannya watak utama dalam Wish Upon a Star pada 1996. Pada tahun yang sama 1996, ibu bapa Heigl bercerai dan ibunya disahkan menghidap barah.

Setelah tamat sekolah tinggi pada 1997, beliau berpindah bersama ibunya ke Malibu Canyon, Los Angeles, dan melantik ibunya sebagai pengurusnya. Pada 1998, beliau berlakon bersama Peter Fonda dalam The Tempest . Tahun berikutnya beliau berlakon di dalam filem seram Bride of Chucky. Pada 1999, Heigl diterima melakonkan watak Isabel Evans menerusi drama bersiri Roswell. Heigl mula menjadi tumpuan majalah-majalah besar seperti Life, TV Guide, dan Teen sertaFHM. Beliau muncul di dalam kalendar keluaran FHM dan Maxim, serta FHM 100 sexiest women in the world Girls of Maxim. Pada Mei 2006, Maxim meletakkan beliau di tangga ke-12 menerusi senarai Hot 100 Hot 100 dan diletakkan di tangga ke-19 sebagai wanita paling seksi di dunia oleh pembaca majalah FHM. Sewaktu sibuk bersama Roswell, Heigl turut terbabit dalam beberapa buah filem seperti 100 Girls, dan Valentine. Beliau diterima untuk muncul di dalam Ground Zero, sebuah rancangan televisyen bergenre serem hasil adaptasi novel James Mills, The Seventh Power, pada 2001. Pada 2003, Heigl terbabit dalam tiga buah telefilem. Belaiu telah kembali ke filem bergenre seram Evil Never Dies, Frankenstein bersama Thomas Gibson.

Love Comes Softly, untuk Hallmark Entertainment, Heigl sebagai Marty Claridge dan akhirnya, Heigl memegang watak Isabella Linton dalam rancangan terbitan MTV yang diadaptasikan menerusi novel klasik Emily Brontë, Wuthering Heights. Pada Oktober 2003, Heigl berlakon bersama Johnny Knoxville menerusi The Ringer. Heigl melakonkan watak Romy pada 2005 menerusi Romy and Michele: In the Beginning. 2005 memperlihatkan Heigl memegang watak sebagai Dr. Isobel “Izzie” Stevens menerusi drama popular ‘Grey’s Anatomy, terbitan ABC yang berkisarkan drama perubatan. Pada tahun yang sama, Heigl mendapat tawaran berlakon untuk filem bebas Side Effects sebagai Karly Hert. Pada akhir 2006, Heigl telah dicalonkan untuk anugerah Golden Globe menerusi kategori, Best Supporting Actress in a Series, Mini-series, or Motion Picture Made for Television untuk wataknya di dalam Grey’s.

Kehidupan Peribadi

Heigl pernah menjalinkan hubungan bersama pelakon yang menjadi abangnya menerusi drama bergenre cekera sains, Roswell iaitu Jason Behr. Pada Jun 2006, beliau mengikatkan tali pertunangan dengan penyanyi Josh Kelley.

Keinginan bintang Grey’s Anatomi, Katherine Heigl, untuk memiliki momongan dari hasil adopsi akhirnya terwujud. Pekan ini, Heigl resmi menjadi ibu dari bayi perempuan asal Korea, yang berusia sekitar 10 bulan.

Juru bicara Heigl, Rabu (9/9) waktu setempat, membenarkan hal tersebut. RadarOnline, mengutip juru bicara Heigl, menyebutkan keinginan untuk memiliki anak dari hasil adopsi memang sudah lama ia dambakan.  Dua tahun lalu, hal tersebut pernah diutarakan kepada USA Today.

Butuh waktu sekitar enam bulan untuk Heigl dan suaminya, Josh Kelley, mewujudkan keinginan itu. “Dia benar-benar menawan,” ujar sumber dekat Heigl menggambarkan sosok bayi yang diberi nama Nayleigh itu.   “Dia (Heigl) dan Josh sangat bahagia,” lanjut sumber tersebut.

Heigl dan Kelley menikah pada 27 Desember 2007 di Park City, Utah, Amerika Serikat.

Giliran Katherine Heigl , Giliran Katherine Heigl  hiburan, Giliran Katherine Heigl  berita, Giliran Katherine Heigl  foto, Giliran Katherine Heigl  majalah, Giliran Katherine Heigl  penyanyi, Giliran Katherine Heigl  model, Giliran Katherine Heigl  fashion, Giliran Katherine Heigl  Star, Giliran Katherine Heigl  aktris, Giliran Katherine Heigl  televisi, Giliran Katherine Heigl  program, Giliran Katherine Heigl  tinggi, Giliran Katherine Heigl  berita hiburan, Giliran Katherine Heigl  berkarir, Giliran Katherine Heigl  galeri, Giliran Katherine Heigl  terbaru, Giliran Katherine Heigl  berat, Giliran Katherine Heigl  musik, Giliran Katherine Heigl  kualifikasi, Giliran Katherine Heigl  usia, Giliran Katherine Heigl  konstelasi, Giliran Katherine Heigl  film, Giliran Katherine Heigl  protagonis, Giliran Katherine Heigl  peran, Giliran Katherine Heigl  bintang, Giliran Katherine Heigl  anugerah, Giliran Katherine Heigl  selebriti, Giliran Katherine Heigl  gaya, Giliran Katherine Heigl  sinetron, Giliran Katherine Heigl  busana, Giliran Katherine Heigl  Album, Giliran Katherine Heigl  model, paparazzi foto, Bf1, Giliran, Katherine, Heigl, yang, Adopsi, Anak