Harapan Jay Jay Musnah Satukan Carefree!

Harapan Jay Jay Musnah Satukan Carefree!, Carefree musik, Carefree mtv, Carefree berita, Carefree Web, Carefree galeri, Carefree foto, Carefree portofolio, Carefree album, Carefree info, Carefree filem, Carefree terbaru, Carefree pos, Carefree surat, Carefree mail, Carefree model, Carefree model antarabangsa, Carefree bergaya, Carefree menawan, Carefree hebat, Carefree tubuh cantik, Carefree badan fit, Carefree tubuh fit, Carefree badan langsing, Carefree terkenal, Carefree popular, Carefree myspace, Carefree youtube, Carefree facebook, Carefree friendster, Carefree tagged,  Carefree yahoo massanger, Carefree blog, Carefree menarik, Carefree unik, Carefree wajah, Carefree rahsia,  Carefree biodata, Carefree hiburan, Carefree terkini, Carefree seksi.

Harapan Jay Jay Musnah Satukan Carefree!

KUALA LUMPUR, 8 MAC 2008 : Angan-angan Jay Jay untuk menggabungkan semula anggota kumpulannya, Carefree selepas  27 tahun berpecah, musnah selepas tidak mendapat persefahaman di kalangan anggotanya.

Sebelum ini Carefree dijemput untuk mengadakan konsert bersama Black Dog Bone di Istana Budaya (IB) pada 8-10 Mei 2009 nanti, sempena hari ibu yang dinamakan Konsert Untukmu Ibu – Black Dog Bone & Carefree.

Perancangan untuk membawa Carefree kezaman kegemilangannya pada 1970-an gagal apabila 4 daripada 8 ahlinya tidak dapat memberi kerjasama. Bagaimanapun konsert itu tetap diteruskan dengan penampilan Black Dog Bone, Jay Jay dan Rahim Othman, salah seorang ahli kumpulan Carefree.
Selaku vokalis, Jay Jay turut meluahkan rasa kecewanya kerana peluang  untuk membuat reunion ini mungkin tidak muncul lagi di masa akan datang.

“Saya mewakili kumpulan Carefree ingin meminta maaf kepada semua ahli jawatankuasa penganjuran dan kepada sesiapa yang terbabit. Apa yang berlaku bagi saya adalah keajaiban. Tidak perlu saya dedahkan sebab-sebab utama Carefree menarik diri kerana ia isunya terlalu sensitif.

472009_carefreea

“Nak kumpulkan ahli asal Carefree bukannya senang kerana kami ramai. Jika nak menggantikan salah seorang daripada kami dengan orang lain memanglah mudah, tetapi saya tidak mahu kerana ia tidak tidak menunjukkan Carefree sebenarnya. Selepas Carefree dibubarkan dengan rasminya pada 31 Disember 1982 kami tidak pernah berkumpul semula.

“Ada di antara kami ada yang jadi ahli perniagaan malah masuk dalam bidang politik. Bagi saya, tawaran mengadakan konsert istimewa seperti ini mungkin datang sekali dalam hidup, terutama membuat persembahan di IB,” kata Jay Jay.

Selain Ketua Pengarah IB, Mohamed Juhari Shaarani, Ketua Pengarang Kumpulan Utusan (M) Bhd, Datuk Abdul Aziz Ishak, Pengarah Konsert Ali Bakar, Jay Jay dan Rahim Othman, turut hadir pada majlis itu 2 lagi ahli kumpulan Carefree, Nana dan Lokman.

Konsert Untukmu Ibu dianjurkan oleh IB dan Utusan Melayu (M) Berhad dengan kerjasama Box-Office (M) Sdn Bhd. Ia bermula pada jam 8 – 10.30 malam.  Konsert Black Dog Bone dengan undangan Jay Jay dan Rahim Othman ini turut diiringi kumpulan Orkestra Simfoni Kebangsaan.

Tiket dijual dengan harga RM65, RM85, RM155 dan RM205. Ia boleh ditempah dengan menghubungi talian 03-41498600, atau melayari www.ticket2u.biz. Ia juga boleh didapati di kaunter Box Office, Istana Budaya.

Kumpulan Carefree  yang dianggotai oleh Jay Jay, Simon Justin Leo, Charles Paiva, Raja Rahman (Boy), Raja Rashid (Wan), Nana Pawan Chik, Lokman, Rahim Othman memiliki banyak lagu-lagu hit mereka terutamanya Rindu Bayangan, Kini Baru Kau Sedar, Joget Mak Enon, Belaian Jiwa, Si Baju Hijau, Menyesal Tak Berguna, Dendangan Laguku dan banyak lagi.

Mereka muncul dengan album sulungnya berjudul Kebebasan yang memuatkan lagu Rindu Bayangan pada tahun 1979 sebelum melancarkan album Kebebasan II dan Kebebasan III. Mereka mula diperkatakan apabila Nana dan Lokman keluar ketika album Kebebasan III. Akhirnya pada 31 Disember 1982, Carefree terpaksa akur dengan perpecahan secara rasmi.