Jay Sean – Down ft. Lil Wayne

Jay Sean – Down ft. Lil Wayne

[media id=417 width=500 height=400]

Jay Sean lahir Kamaljit Singh Jhooti pada tarikh 26 Mac 1981 sebuah Asia Penyanyi pop Inggeris-penulis lagu, terkenal kerana hit-nya “Stolen”, “Eyes On You”, “Ride It”, dan “Tonight”.
Nya single pertama dari album debutnya AS akan “Down” featuring Lil Wayne.
Ia telah menerbitkan dua album, Me Against Myself (2004), dan My Way Sendiri (2008). Dia sekarang masuk ke Kas Records Wang.

Kehidupan dan kerjaya

Masa kecil dan kerjaya awal

Sean lahir Kamaljeet Singh Jhooti di Harlesden, Northwest London untuk Sharan dan Bindi Jhooti, Punjabi Sikh pendatang tahun-Nya lahir tidak jelas, dengan sumber yang berbeza memberikan tarikh bermula dari tahun 1979  hingga 1983.

Ia dibesarkan di Southall, dan bakat muzik dipaparkan pada usia awal. Pada usia 11, dia dan sepupunya Pritpal Rupra membentuk duo hip hop bernama “Kompulsif Disorder”.

Nama panggung-Nya pada waktu itu adalah MC “Nicky J”, dengan “J” yang berasal dari huruf pertama dari nama terakhirnya “Jhooti”.

Beliau akhirnya dikenali dengan nama panggilan “Jay” di antara teman-temannya .

Dia adalah seorang mahasiswa di Latymer Upper School, sekolah swasta yang sama Hugh Grant, Heston Blumenthal dan Lily Cole telah dihadiri  Dia meninggalkan sekolah pada tahun 1997 ..

Ia selesai GCSE sebagai pelajar “lurus-A” dan kemudian menyelesaikan Tingkat A dengan sebuah kelas A di Biologi dan nilai B dalam Matematik dan Kimia.

Ia kemudian disenaraikan di Barts dan The London School of Perubatan dan Perubatan Gigi di Queen Mary, Universiti London, untuk belajar Perubatan sebelum ia menjatuhkan keluar pada tahun 2003 untuk mengejar kerjaya bernyanyi.

Untuk kerjaya muzik, dia memilih nama panggung Jay Sean; “Jay” adalah gelaran rakan-rakannya mengenalnya sebagai (yang berasal dari nama panggung dahulu “Nicky J”), sementara “Sean” berasal dari “Shaan”-nama panggilan ia diseru dari dalam rumah oleh neneknya-yang bermaksud “bintang bersinar” atau “kebanggaan” di Punjabi.

Pada tarikh 15, 2008 at Awards mobo, Jay Sean mengumumkan bahawa ia telah menandatangani kontrak dengan label Hip-Hop rekod Amerika berorientasikan Wang Kas Records.

Single pertama di Amerika Syarikat adalah sebuah lagu berjudul “Down” yang menampilkan bintang rap AS dan label Lil Wayne mate ‘, serta remix daripada “Tonight.”

Dia adalah penyanyi Asia pertama Inggeris untuk menandatangani dengan label Amerika.

Pada 2009 Inggeris Asia Music Awards (AMA), Jay Sean memenangi tiga anugerah, termasuk “” Lelaki Terbaik, “Best Urban Act” dan “Best Album” untuk My Own Way.

Pada wawancara pertama di Amerika dengan MTV Iggy, Sean mengumumkan bahawa ia merakam lima lagu baru untuk keluaran-ulang My Own Way, salah satu yang akan “Malam” yang menampilkan Lil Wayne.

Sean juga membincangkan kerjasama dengan Akon di Grammy Awards 2009, juga akan merakam lagu dengan Nadine Coyle dan berpendapat album tersebut akan dikeluarkan pada Summer 2009. Jay Sean juga tampil di lagu yang berjudul “Ditulis pada” Her bersama Birdman untuk projek seterusnya sang CEO.

Jay Sean menulis lagu semasa sesi rakaman larut malam di Miami Hit Kilang Studio. Dia berkata kepada Billboard: “Berita itu pada, semuanya menyedihkan dan kami seperti, Lihatlah orang ini – semuanya begitu turun dalam kesedihan.
Mengapa tidak kita menulis sebuah lagu untuk mengalihkan fikiran setiap orang yang jauh dari yang bawah “Dia menambah?:” Wayne mendengarnya, jatuh cinta dan menjatuhkan ayat tentang itu. “

sean jay, jay sean dicuri, lagu sean jay, jay sean muzik, lagu sean jay, jay sean cd, dicuri sean jay, jay sean ride itu, jay sean mp3, download jay sean, album Jay Sean, punya mata saya pada anda jay sean, sean jay menangani dengan itu, sean jay terus, tolak sampai jay sean, cd jay sean, sean jay baru, meri Jaan sean jay, jay sean Resi kaya, bipasha sean jay, jay sean berpegangan pada, suatu malam jay sean, ft jay sean, video sean jay, jay sean giliran saya di, sean jay bawah, Juggy jay sean d, tinggal sean jay, jay sean aku melawan diriku sendiri, me.against.myself jay sean, Raghav jay sean, album Jay Sean , ringtone sean jay, jay sean ride itu lirik, punjabi sean jay, jay seans, jay sean nada dering, jay sean lirik, lirik jay sean, jay sean mungkin lirik, lirik tetap sean jay, jay sean mera dil, poster jay sean, jay sean satu minit, rasmi sean jay, jay sean tonite, Semudah 1 2 3 sean jay, jay sean ditandatangani, sean jay lebih, website sean jay, jay sean wikipedia, youtube jay sean, gambar sean jay, mungkin sean jay, tunggal sean jay, jay sean usa, jay sean foto, gambar sean jay, jay sean menunggu, tentang jay sean, Tere naal jay sean nachna, sentuhan sean jay, jay sean pergi, gambar sean jay, jay sean selamanya, keluarga sean jay, sean wayne jay, jay sean tertangkap, sean jay pernah, kipas sean jay, jay sean panas, pelancongan sean jay, jay sean hidup, hinnah sean jay, jay sean quality, gadis sean jay, jay sean sean 2009jay berita, Thara jay sean , main sean jay, jay sean berkahwin, peminat jay sean, berkicau sean jay, anda adalah satu jay sean, feat jay sean