Jennifer Dunn Belum Jalani Tes Urine?

Jennifer Dunn Belum Jalani Tes Urine?

Jennifer Blackburn Dunn (29 Julai 1941 – September 5, 2007) adalah seorang ahli terkemuka Parti Republik Amerika Syarikat DPR 1993-2005, yang mewakili daerah kongres Washington 8.

Awal kehidupan

Lahir di Seattle, Washington, Dunn dibesarkan di bandar yang terdekat dari Bellevue. Dia kuliah di University of Washington, di mana dia adalah ahli Phi Beta Gamma, dan Stanford University, produktif darjah perniagaan.

Setelah lulus, ia bekerja sebagai jurutera sistem.

Kerjaya Politik

Dunn kerusi dari Washington State Parti Republik 1981-1992 dan dua kali Mendelegasikan kepada Suruhanjaya PBB tentang Status Perempuan (1984 dan 1990).

Terpilih ke Rumah pada tahun 1992, ia satu-satunya wakil Republik Washington sampai Revolusi Republik tahun 1994 apabila Republik menyapu semua kecuali dua daripada sembilan kerusi House Washington.

Pada tahun 1998, ia menjadi wanita pertama yang mencalonkan diri untuk kedudukan Ketua Majoriti House. Pada tahun 2000, ia menjabat pada pemilihan presiden jawatankuasa eksplorasi untuk kemudian-Gabenor Texas George W. Bush.

Dunn berkhidmat sebagai Naib-Pengerusi Jawatankuasa Pilih pada Homeland Security dan bertugas di Rumah Cara Sarana dan Jawatankuasa dan Jawatankuasa Ekonomi Bersama.

Dunn mengumumkan pada tahun 2004 ia akan bersara dari Kongres, memilih untuk tidak mencalonkan diri untuk pemilihan semula. kerusi nya akhirnya diisi oleh Raja County Sheriff Dave Reichert

Dunn diketuai Teknologi Maklumat dan Inovasi Foundation dengan bekas Timbalan Calvin Dooley.

Dia juga menjabat sebagai ketua bersama organisasi kempen “Perempuan untuk Mitt” untuk calon presiden Mitt Romney pada saat kematiannya. Dia berjaya dalam organisasi Romney by Kay Granger Perwakilan AS di Fort Worth, Texas.

Kuasa hukum Jennifer Dunn, Zulkifli Syukur, menanyakan adanya perbedaan antara berita acara pemeriksaan (BAP) dengan pengakuannya. Bahkan Jennifer mengaku belum menjalani tes urine.

“Saya sudah tanyakan sama dia dan saya bandingkan dengan di BAP. Memang ada perbedaan. Saat ditangkap di kamar dan Jennifer tahu tujuh butir itu di polisi,” papar Zulkifli, Kamis (21/1/2010).

Menurutnya, eksepsi Jennifer tidak diterima karena ingin langsung mendengar keterangan saksi-saksi. “Kita penasaran makanya kita harus menunggu Asep. Sebab Asep masih di Polsek Kebon Jeruk,” jelas Zulkifli.

Di dalam BAP tercatat Jennifer Dunn ditangkap pada 12 Oktober 2009 dan didapat barang bukti 7 butir ekstasi. Barang haram itu didapatnya pada 10 Oktober 2009, tetap saat Jennifer ulang tahun.

Zulkifli menjelaskan pil ineks belum diketahui punya siapa. Namun Asep yang kini masih berada di Polsek Kebon Jeruk itu memang salah satu orang yang datang dan membawa hadiah di ulang tahun Jennifer.

“Dia memang kenal sama Asep. 9 Oktober 2009 datang bawa barang itu,” ujarnya mengutip perkataan Jennifer.

Jennifer mengaku meletakkan barang itu di jam dinding dan bahkan dia tidak tahu berapa beratnya. Pengakuan itu diungkapkan lantaran Jennifer takut dan gugup.

Bahkan dia mengaku kalau dirinya tidak diperiksa apa-apa. Termasuk tes urine. “Padahal Jeje (sapaan akrab Jennifer) meminta untuk tes urine,” tandas Zulkifli.

Dia menambahkan Jennifer kaget saat menerima barang tersebut. Lantaran takut melapor, dia pun menyimpan barang tersebut.

Zulkifli mengatakan dari pengakuan Jennifer, kliennya tidak pernah memakai barang tersebut. Mengenai tempat yang disimpan, kata Jennifer bukan di lantai melainkan di meja.

“Kita akan dengar saksi-saksi dari Asep dan memang dia simpan karena takut dibawa kemana-mana,” pungkas Zulkifli.

Sebelumnya, pada 14 Oktober 2009, Kabid Humas Polda Metro Jaya yang saat itu masih dijabat Kombes Pol DR Chrysnanda Dwilaksana M.Si mengatakan Jennifer Dunn dan rekan-rekannya yakni Ilham alias Ilo dan Rio terbukti positif dari hasil tes urine menyalahgunakan narkoba.

Dalam penggerebekan di kamar kos Jennifer di Jalan Jeruk Purut, Kos Kencana, Vista Residence, kamar 01, RT 05/03, Cilandak Timur, Jakarta Selatan, Senin 12 Oktober 2009 malam hari, ditemukan satu paket sabu beserta alat hisap. Tak hanya sabu, polisi juga menemukan tujuh pil ekstasi dan satu strip pil psikotropika Happy Five.

Jennifer Dunn dikenakan UU No 5 Pasal 65 tahun 1997 tentang psikotropika dengan ancaman hukuman penjara maksimal lima tahun. Jennifer dikenal lewat sinetron Dia, Dan, Atas Nama Cinta, dan Malin Kundang.

Sepak terjang dara kelahiran 10 Oktober 1989 itu di dunia narkoba, bukan yang pertama kali. Artis yang pernah berpose seksi di majalah dewasa itu pernah tersangkut narkoba di tahun 2005.

Jennifer Dunn, Jennifer Dunn mtv, Jennifer Dunn berita, Jennifer Dunn Web,Jennifer Dunn galeri, Jennifer Dunn foto, Jennifer Dunn penulis lagu, Jennifer Dunn seksi, Jennifer Dunn filem, Jennifer Dunn terbaru, Jennifer Dunn album, Jennifer Dunn aktris, Jennifer Dunn fesyen, Jennifer Dunn model, Jennifer Dunn model antarabangsa, Jennifer Dunn bergaya, Jennifer Dunn menawan, Jennifer Dunn bugil, Jennifer Dunn tubuh cantik,Jennifer Dunn kontroversial, Jennifer Dunn tubuh fit, Jennifer Dunn badan langsing, Jennifer Dunnhos, Jennifer Dunn popular, Jennifer Dunn myspace, Jennifer Dunn Oscar, Jennifer Dunn Pop, Jennifer Dunn penari, Jennifer Dunn tagged, Jennifer Dunn Hollywood, Jennifer Dunn fesyen, Jennifer Dunn menarik, Jennifer Dunn bintang, Jennifer Dunn porno, Jennifer Dunn Syuting, Jennifer Dunn berpesta, Jennifer Dunn hiburan, Jennifer Dunn busana, Jennifer Dunn seksi, Jennifer Dunn gaya,