Mallika cantuman bijak dan seksi

Mallika cantuman bijak dan seksi

Mallika Sherawat (Hindi: ??????? ??????, lahir Reema Lamba) adalah seorang pelakon India yang muncul di terutama filem-filem Bollywood dan bekas model.

Dikenali untuk sikap berani pada paparan nya, Sherawat telah sering dipaparkan di media sebagai simbol seks.Dia adalah salah satu daripada beberapa bintang Bollywood berusaha untuk crossover ke Hollywood. Dengan filem seperti hisss. dan Politik Cinta

Awal kehidupan

Sherawat lahir Reema Lamba di Rohtak, Haryana sebuah keluarga Jat. Ia mengadopsi nama skrin “Mallika”, yang bermaksud “permaisuri”, untuk mengelakkan kekeliruan dengan pelakon lain bernama Reema .

“Sherawat” adalah dirinya ibu nama gadis. Dia telah menyatakan bahawa ia menggunakan nama gadis ibunya kerana menyokong bahawa ibunya telah memberinya.Dia pergi ke sekolah di Delhi Public School, Mathura Road. Ia telah memperoleh gelaran sarjana falsafah dari Miranda House., Delhi University.

Kerjaya

Sebelum filem masuk, Sherawat muncul di iklan televisyen dengan Amitabh Bachchan untuk BPL dan Shahrukh Khan untuk Santro. Dia juga muncul di Nirmal Pandey’s Maar dala dan Surjit Bindrakhia’s Lak Tunoo video muzik. Ia memulai debutnya di film dengan peranan kecil di Jeena SiRF Merre Liye dimana ia dikreditkan sebagai Reema Lamba.

Sherawat notis tertarik dengan penampilannya dalam filem 2003 khwahish. Pada tahun 2004, ia membintangi Pembunuhan, sebuah filem diilhami oleh Hollywood Unfaithful. Dia menerima pencalonan untuk Pelakon Terbaik di Zee Cine Awards untuk penampilannya dalam Pembunuhan. Filem ini kemudian menjadi salah satu hits terbesar tahun ini.

Sejak itu, Sherawat telah dikenali untuk mengekspresikan pendapatnya di depan umum, serta untuk reaksi untuk beberapa kenyataan-nya.

Pada tahun 2005, Sherawat bertindak dalam The Myth, sebuah filem China, dibintangi dengan Jackie Chan.

Dia memainkan peranan seorang puteri India yang jatuh cinta dan diselamatkan oleh Jackie. Mitos ini pertama kali nya filem Antarabangsa. Penampilannya di Cannes Film Festival untuk mempromosikan filem ini meraih banyak perhatian dengan Time Magazine’s Richard Corliss memanggilnya “hal besar berikutnya”.

Penampilannya dalam filem 2006 Side Effects Pyaar Ke, co-dibintangi Rahul Bose, mendapat pujian nya dari seluruh industri, dan filem juga tidak cukup baik di box office.

keluaran pertamanya pada tahun 2007 adalah Mani Ratnam’s Guru, di mana ia muncul dalam lagu khas, “Mayya Mayya”. Dia juga memainkan peranan tetamu di Himesh Reshammiya’s Aap Ka SUROOR – The Real Love Story dan Rs dilaporkan dikenakan. 15 juta untuk penampilan 10 minit keluaran terkini yang 2007 adalah.

Selamat datang, yang juga berjaya di box office menerima status blockbuster.

2008 nya keluaran yang Pagli Ugly Aur dan Maan Gaye Mughal-e-Azam. Kedua-dua filem tidak berjaya di box office.

TIDAK menafikan dirinya seksi, Mallika Sherawat juga pernah membuat kenyataan bahawa dia menyukai lelaki matang. Berani tanpa meletakkan sempadan dalam hidup atau karier, itu yang menjadikan bintang Bollywood ini lebih popular.

Sentiasa fokus untuk mengekalkan imej sebagai wanita seksi, Mallika mahu dirinya seksi pada setiap inci badannya. Malah, aktres itu pernah memberitahu bahawa dia suka menjayakan babak seksi melampau dalam filem lakonannya.

Menembusi pasaran antarabangsa menerusi karya The Myth (2005) bersama Jackie Chan, Mallika berterima kasih kepada pengarah, Stanley Tong kerana memberikan dia peluang untuk terlibat dalam filem yang diedarkan kepada 175 buah negara.

Ini kerana Mallika memiliki harapan besar. Dia mahu menembusi Hollywood kerana sebuah produksi India hanya akan disaksikan di 14 buah negara sahaja. Aktres itu semakin menghampiri impiannya apabila menerajui filem kerjasama India dan Amerika Syarikat, Hisss (turut dikenali sebagai Nagin: The Snake Woman).

Memegang watak Nagin, dewi ular, filem itu akan ditayangkan di Malaysia bermula 29 Oktober ini. Namun, sebelum filem itu ditayangkan, aktres itu sudah menimbulkan gejolak ramai untuk menyaksikan lakonannya.

Bukan sahaja kerana jalan cerita atau solekan ular yang akan memenuhi badan Mallika tetapi difahamkan dia berbogel sepenuhnya untuk beberapa babak.

Tidak tahu bagaimana babak itu akan dipersembahkan, Mallika ketika ditanya dalam satu temu bual telefon yang diaturkan oleh Nusantara Edaran Filem bersama media tempatan enggan mengulas panjang.

“Jika anda ingin mengetahui sama ada saya berbogel atau tidak, anda perlu menonton sendiri filem ini. Tidak seronok jika saya memberitahu anda. Terokai sendiri untuk mengetahuinya,” kata Mallika.

Digandingkan bersama Irfan Khan, Hisss menyaksikan bagaimana watak Mallika yang boleh bertukar menjadi ular dan manusia menyeksa serta membunuh lelaki apabila mereka mencemarkan atau mencerobohi ular tedung yang menetap di sebuah kuil misteri dalam hutan tebal.

Selama 4,000 tahun, cerita seram mengenai dewi ular itu disebarkan ke seluruh India sehingga kini. Pada tahun 2008, seorang lelaki Amerika Syarikat, George dengan berbekal peralatan berteknologi tinggi mengembara ke dalam hutan larangan tersebut.

Sepanjang pengembaraan itu, dia berjaya menangkap seekor ular tedung yang mempunyai saiz sebesar ular sawa. Melakukan penyelidikan ke atas ular itu dalam makmal berteknologi tinggi, George tidak sedar apa yang bakal dihadapinya.

Kejam dan pendendam

“Di India, sudah banyak cerita ini dibikin dan ramai aktres yang pernah memainkan watak popular ini. Namun, dalam Hisss, dewi ular ini akan menelan mangsanya. Ia lebih pendendam dan kejam. Sesiapa yang ingin terus hidup perlu memujanya,” jelas Mallika lagi.

Sarat dengan kesan khas, Mallika sentiasa ingin memberikan kesegaran kepada audiens. Bukan sahaja kerana mahu mendapatkan perhatian dunia, aktres itu mahu mencabar dirinya. Hiss contohnya menyaksikan bagaimana dirinya ‘menjadi’ seekor ular.

“Bukan mudah untuk menggambarkan diri sebagai seekor ular. Saya banyak membuat penyelidikan untuk mempelajari pergerakan seekor ular. Selain daripada itu, saya juga diperlukan untuk mencium ular serta perlu kelihatan mesra dengan ular.

“Nasib baik saya bukan seorang yang takut dengan ular. Pada saya ular merupakan haiwan menakjubkan,” ujarnya yang menceburi bidang hiburan pada tahun 2002.

Mallika Sherawat, Mallika Sherawat foto, Mallika Sherawat web, Mallika Sherawat info, Mallika Sherawat maklumat, Mallika Sherawat hiburan, Mallika Sherawat misteri, Mallika Sherawat berita, Mallika Sherawat filem, Mallika Sherawat malaysia, Mallika Sherawat kawan, Mallika Sherawat artis, Mallika Sherawat bf1