Natalie cium wanita

Natalie cium wanita

Natalie Hershlag (Ibrani: ???? ?????)(lahir di Yerusalem, Israel, 9 Juni 1981; umur 28 tahun), dan lebih dikenal dengan nama aktrisnya, Natalie Portman (Ibrani: ???? ??????), adalah seorang aktris Israel-Amerika Serikat. Nama Portman adalah nama keluarga neneknya dari pihak ibu.

Ia pernah dinominasikan untuk Academy Award dan pernah memenangkan Golden Globe Award. Natalie terutama dikenal dari film Star Wars dan V for Vendetta.

Portman adalah satu-satunya anak dari pasangan Avner Hershlag dan Shelley Stevens. Saat berusia tiga tahun, Portman beserta keluarganya pindah ke AS. Portman lulus dari Universitas Harvard dengan gelar sarjana bidang psikologi pada 5 Juni 2003.

Ia fasih bertutur bahasa Ibrani, Inggris, Perancis, Jepang, dan Jerman. Rambutnya dicukur botak pada tahun 2005 guna berperan dalam film V for Vendetta.

AKTRES jelita, Natalie Portman berasa gusar apabila dia terpaksa bercium dengan aktres Mila Kunis dalam filem terbarunya, Black Swan. Selain daripada itu, Natalie juga diperlukan untuk berlakon dalam babak seks intim dalam filem seram itu bersama Mila.

Ini membuatkan Natalie bergelut untuk menangani perasaan gementar sebelum dapat menjayakan semua babak yang diperlukan. Katanya: “Saya amat gusar. Pada masa itu saya hidup dalam ketakutan dalaman.”

Natalie, yang sebelum ini pernah melakonkan babak bogel untuk filem pendek Hotel Chevalier juga bimbang babak seks lesbian itu akan membayangi plot filem dan juga khuatir dia akan dipandang remeh sebagai aktres.

Cuma apa yang menjadi masalah kepada saya adalah sekeping gambar babak itu telah dirakam dan sudah diletakkan di Internet.”

Aktres itu yang mengambil jurusan psikologi di Kolej Harvard ketawa apabila dia dinamakan sebagai salah seorang pelakon paling bijak di Hollywood semasa merakamkan prekuel Star Wars.

“Saya boleh mengesahkan bahawa saya bukan aktres paling bijak di dunia,” ujar pelakon berusia 28 tahun itu.

Awal kehidupan

Portman dilahirkan di Jerusalem, Israel. Ayahnya  Avner Hershlag (lahir 18 September 1950), adalah seorang doktor Israel yang mengkhususkan diri dalam kesuburan dan pembiakan (endokrinologi pembiakan).

Ibunya, Shelley Stevens (lahir 9 Jun 1952), adalah ibu rumah tangga Amerika yang sekarang bekerja sebagai agen [7 datuk nenek ibu] Portman’s. adalah Yahudi dari Austria dan Rusia, dan nenek dari pihak ayah adalah orang Yahudi yang berimigrasi ke Israel dari Poland dan Romania.

orang tua datuk dari pihak ayahnya meninggal dunia di Auschwitz, dan Romania-lahir besar nya-nenek seorang mata-mata untuk Inggeris semasa Perang Dunia II.

orangtua Portman bertemu di sebuah pusat mahasiswa Yahudi di Ohio State University di mana ibunya menjual tiket. Mereka berkirim surat selepas ayahnya kembali ke Israel, dan telah berkahwin ketika ibunya mengunjungi beberapa tahun kemudian.

Pada tahun 1984, ketika Portman berumur tiga tahun, keluarganya berpindah ke Amerika Syarikat, tempat ayahnya menerima latihan perubatan. keluarga pertama tinggal di Washington, DC, di mana Portman dihadiri Charles E.

Smith Yahudi Day School, tapi pindah ke Connecticut pada tahun 1988, dan kemudian menetap di Long Island, New York, pada tahun 1990  Portman.

telah mengatakan bahawa walaupun dia “benar-benar mencintai  Amerika … hatiku di Baitulmuqaddis Di situlah aku merasa di rumah ..”  Dia adalah anak tunggal dan sangat dekat dengan orang tuanya, yang sering kelihatan bersamanya di nya wayang perdana.
[Sunting] Pendidikan

Walaupun ia mengatakan keluarganya tidak religius,  Portman belajar bahasa kedua 11 Ibrani dan Inggeris dan menghadiri sekolah dasar Yahudi, Solomon Schechter Hari Sekolah Glen Cove, New York.

Dia lulus dari Sekolah Tinggi Syosset awam pada tahun 1999  Portman. Melewatkan main perdana Star Wars: Episode aku supaya dia boleh belajar untuk sekolah tinggi-tinggi ujian akhir.

Pada bulan Jun 2003, Portman lulus dari Harvard College dengan gelaran sarjana di bidang psikologi. “Saya tidak peduli jika [kuliah] runtuhan kerjaya saya,” katanya kepada New York Times, “Aku lebih suka menjadi pintar dari bintang film”  Pada Harvard.,

Portman adalah pembantu penyelidik Alan Dershowitz’s  (dia mengucapkan terima kasih di Kes bagi Israel) di makmal psikologi.

Ketika menghadiri Harvard, ia adalah penduduk Lowell House  dan menulis surat kepada Harvard Crimson memberi respons sebuah esei anti-Israel.

Portman mengambil program sarjana di Universiti Ibrani Jerusalem pada musim bunga tahun 2004  Pada bulan Mac 2006., Ia muncul sebagai pensyarah tetamu di program studi Universiti Columbia dalam keganasan dan kontraterorisme, di mana ia berbicara tentang dia film V for Vendetta.

Portman telah mengaku tertarik dalam bahasa asing sejak kecil dan telah mempelajari Perancis, Jepun,  Jerman,  dan Arab.

Sebagai mahasiswa, Portman turut menulis dua makalah penyelidikan yang diterbitkan dalam jurnal saintifik profesional. 1998 kertas SMA-nya, “Kaedah Wikipedia A Untuk Pamer enzimatis Produksi Hidrogen dari Gula,” telah dimasukkan ke dalam Intel Science Talent Search.

Pada tahun 2002, ia memberikan sumbangan untuk sebuah kajian tentang memori yang disebut “lobus Frontal Pengaktifan Selama Objek keabadian “selama kajian psikologi nya di Harvard.
Kerjaya
Masa kerja

Portman pelajaran mulai menari pada usia 4  dan dilakukan dalam kumpulan-kumpulan tempatan. Pada usia 10, seorang agen REVLON memintanya untuk menjadi model kanak-kanak,  tetapi dia menolak tawaran untuk fokus pada bertindak.

Dalam sebuah wawancara majalah, Portman mengatakan bahawa beliau “berbeza dari anak-anak lain.

Aku lebih hebat, aku tahu apa yang saya sukai dan apa yang saya inginkan, dan saya bekerja sangat kuat. Saya adalah seorang anak yang sangat serius”

Portman menghabiskan cuti sekolahnya menghadiri kem teater. Ketika berusia 10, dia mengikuti audisi untuk kejam!, Sebuah drama tentang seorang gadis yang bersedia untuk melakukan pembunuhan untuk mendapatkan memimpin dalam drama sekolah, dan ia terpilih sebagai pemain gantian bagi Laura Bell Bundy.

Pada tahun 1994, ia mengikuti audisi untuk peranan seorang anak yang berteman dengan seorang pembunuh bayaran setengah baya dalam filem Luc Besson’s, Léon (alias The Professional).

Segera setelah mendapat peranan itu, ia mengambil nama gadis neneknya “Portman” sebagai nama panggung, untuk kepentingan peribadi; dalam bentuk potongan pengarah dari filem DVD, dia dikreditkan sebagai Natalie Hershlag.

Léon dibuka pada tarikh 18 November 1994, filem ciri menandakan debut pada usia 13. Pada tahun yang sama, beliau muncul dalam filem pendek Membangunkan, yang ditayangkan di televisyen.

1995-1999

Selama pertengahan 1990-an, Portman mempunyai peranan dalam filem Heat, Setiap orang Says Aku cinta kamu, dan Serangan Mars!, Serta peranan utama dalam Beautiful Girls.

Dia adalah pilihan pertama untuk bermain Juliet di William Shakespeare’s Romeo + Juliet, tapi pengeluar merasa usianya tidak sesuai.

Pada tahun 1997, Portman berperanan sebagai Anne Frank dalam adaptasi Broadway The Diary of Anne Frank.

Dia awalnya menolak peranan utama dalam filem Anywhere tapi sini selepas belajar akan melibatkan adegan seks, tapi pengarah Wayne Wang dan pelakon Susan Sarandon menuntut menulis semula naskah; Portman ditunjukkan konsep baru, dan ia bergabung dengan projek ini.

Filem ini dibuka pada akhir 1999, dan ia menerima pencalonan Golden Globe untuk Aktris Pendukung Terbaik untuk peranannya sebagai Ann Ogos Kritik Mary Elizabeth Williams dari salon.

disebut Portman “mengejutkan” dan mengatakan bahawa “] u [nlike sejumlah pelakon usianya, dia tidak terlalu cengeng juga tidak terlalu berani.

“Pada akhir 1990-an, Portman pelakon Padmé Amidala dalam trilogi Didahului oleh Star Wars. Bahagian pertama, The Phantom Menace, dibuka pada awal 1999.

Dia kemudian ditandatangani pada untuk memainkan peranan utama seorang ibu remaja di mana Hati.

Natalie cium musik, Natalie cium foto, Natalie cium penulis lagu, Natalie cium seksi, Natalie cium filem, Natalie cium terbaru, Natalie cium album, Natalie cium aktris, Natalie cium fesyen, Natalie cium model, Natalie cium model antarabangsa, Natalie cium bergaya, Natalie cium menawan, Natalie cium  bugil, Natalie cium tubuh cantik,Natalie cium kontroversial, Natalie cium tubuh fit, Natalie cium  badan langsing, Natalie cium bikini, Natalie cium popular, Natalie cium myspace, Natalie cium Oscar, Natalie cium  Pop, Natalie cium penari, Natalie cium tagged, Natalie cium Hollywood, Natalie cium galeri, Natalie cium menarik, Natalie cium bintang, Natalie cium porno, Natalie cium Syuting, Natalie cium berpesta, Natalie cium hiburan, Natalie cium busana, Natalie cium wajah, Natalie cium gaya,