Paris Hilton batal lawat Malaysia

Paris Hilton batal lawat Malaysia

Paris Whitney Hilton (lahir 17 Februari 1981) adalah seorang Sosialita Amerika, pewaris, media keperibadian, model, penyanyi, penulis, perancang busana dan pelakon.

Dia adalah cucu-besar Conrad Hilton (pengasas Hotel Hilton). Hilton dikenali kerana penampilan kontroversi di tape seks di tahun 2003, dan penampilan di siri televisyen The Simple Life bersama Sosialita sesama dan anak sahabatnya Nicole Richie.

Dia juga dikenali untuk tahun 2004 otobiografinya lidah-di-pipi,  peranan beberapa filem kecil (terutama peranannya dalam filem horor House of Wax pada tahun 2005), 2006 album musiknya Paris, dan bekerja di modeling.

Sebagai hasil dari insiden beberapa undang-undang, Hilton juga melayani kalimat diterbitkan secara meluas di penjara Los Angeles County pada tahun 2007

Dia adalah contoh dari phemomenon moden, selebriti ‘celebutante’ itu yang naik untuk kemasyhuran bukan kerana bakat mereka atau bekerja tetapi kerana kekayaan mereka dan gaya hidup kontroversi.

Kehidupan awal

Hilton dilahirkan di New York City, New York, Richard, pengusaha, dan isterinya, Kathy Hilton (née Avanzino), seorang Sosialita dan pelakon.

Dia adalah yang tertua daripada empat anak: ia mempunyai satu kakak, Nicholai Olivia “Nicky” Hilton (b. 1983) dan dua saudara, Barron Nicholas Hilton II (b. 1989) dan Conrad Hughes Hilton III (b. 1994)

. Hilton adalah keturunan Norway, Jerman, Inggeris, Ireland, dan Itali. Ia adalah keponakan dari dua bintang anak tahun 1970-an, Kim dan Kyle Richards.

Hilton bergerak di antara beberapa rumah eksklusif di masa mudanya, termasuk suite di Hotel Waldorf-Astoria di Manhattan, Beverly Hills, dan Hamptons.

Sebagai anak ia berteman baik dengan Sosialita lain, termasuk Nicole Richie dan Kim Kardashian.

Dia menghadiri tahun pertamanya sekolah tinggi di Marywood-Palm Valley School di Rancho Mirage, California diikuti dengan masa yang singkat di Biara Hati Kudus (yang ia menghadiri dengan Lady Gaga)dan Dwight Sekolah di New York untuk sophomore dan tahun lebih muda.

Dia kemudian dipindahkan ke Canterbury Pondok Pesantren, di New Milford, Connecticut di mana dia adalah anggota dari pasukan hoki ais.

Pada bulan Februari 1999, ia dikeluarkan kerana melanggar peraturan sekolah dan kemudian memperoleh gelaran GED.

Pada bulan Disember 2007, datuk Barron Hilton Hilton berjanji 97 peratus daripada tanah miliknya untuk sebuah pertubuhan amal yang ditubuhkan oleh ayahnya, Conrad N. Hilton Foundation.

Sebuah janji akan sebesar $ 1.2 bilion dibuat, dengan lebih lanjut $ 1,1 bilion kerana setelah kematiannya. Dia mengutip tindakan ayahnya sebagai motivasi untuk janjinya. Menurut laporan, potensi warisan cucunya yang tajam berkurang

Selebriti Amerika Syarikat, Paris Hilton telah membatalkan rancangan untuk melawat Malaysia hari ini selepas dilarang memasuki Jepun semalam.

Aktres dan penyanyi berusia 29 tahun itu dalam laman Twitternya berkata, beliau berlepas pulang selepas pihak berkuasa Jepun menahannya daripada melawat negara itu ekoran menghadapi pertuduhan memiliki dadah di Las Vegas.

“Saya sudah hendak berlepas. Balik ke rumah sekarang. Sangat kecewa kerana terlepas peluang untuk menemui peminat di Asia. Saya berjanji akan datang semula tidak lama lagi. Saya sayang anda semua! Sayang, Paris,” kata beliau dalam laman Twitternya sebelum berlepas dari Jepun.

Di Kuala Lumpur, beliau dijadual melancarkan pewangi terbarunya yang diberi nama Tease dan beg tangan Paris Hilton koleksi musim gugur/sejuk 2010 di Pavilion Kuala Lumpur.

Tokyo merupakan perhentian pertama beliau dalam rancangan jelajah Asia dan aktres itu dijadual melawat Kuala Lumpur dan akan merasmikan pembukaan butiknya di Jakarta.

Paris Hilton, Paris Hilton foto, Paris Hilton web, Paris Hilton info, Paris Hilton  maklumat, Paris Hilton hiburan, Paris Hilton misteri, Paris Hilton berita, Paris Hilton filem, Paris Hilton malaysia, Paris Hilton kawan, Paris Hilton artis, Paris Hilton bf1