Preity Zinta Selesa Jadi Pengacara

Preity Zinta Selesa Jadi Pengacara

Preity Zinta lahir 31 Januari 1975 adalah seorang pelakon filem India. Dia telah muncul dalam filem Hindi foto, serta Telugu, Punjabi dan filem Bahasa Inggeris.

Setelah lulus dengan gelar di bidang psikologi jenayah, Zinta membuat debut aktingnya di Dil Se pada tahun 1998 diikuti dengan peranan dalam Soldier tahun yang sama.

Pertunjukan ini memperoleh Anugerah Filmfare nya untuk Best Female Debut, dan ia kemudian diakui untuk peranannya sebagai seorang ibu tunggal remaja di Kya Kehna (2000).

Dia kemudian bermain pelbagai jenis watak; filmnya peranan bersama-sama dengan persona layarnya menyumbang terhadap perubahan konsep pahlawan filem Hindi

Kehidupan Peribadi

Zinta dilahirkan dalam sebuah keluarga Hindu Rajput dari Rohru di kabupaten Shimla, Himachal Pradesh.Ayahnya, Durganand Zinta, adalah perwira dalam Angkatan Darat India. Beliau meninggal dalam kemalangan kereta ketika dia berumur 13 tahun.;. kemalangan itu juga melibatkan ibunya, Nilprabha, yang sedang terluka parah dan akibatnya tetap terbaring di tempat tidur selama dua tahun.

Zinta disebut kemalangan tragis dan kematian ayahnya titik balik yang signifikan dalam hidupnya, yang memaksa dia untuk jatuh tempo cepat. Ia memiliki dua saudara,. Deepankar dan Manish, setahun lebih tua dan setahun lebih muda masing-masing.

Deepankar adalah perwira dalam Angkatan Darat India, sedangkan hidup Manish di California

Zinta, yang menggambarkan dirinya sebagai seorang tomboi sebagai seorang anak, telah menekankan latar belakang tentera ayahnya sebagai mempunyai kesan mendalam tentang bagaimana kehidupan keluarga dilakukan.

Ia menegaskan pentingnya disiplin dan ketepatan masa untuk anak-anak.  Ia belajar di Biara Yesus dan Maria sekolah asrama di Shimla.

Walaupun ia mengaku kesepian di pondok pesantren, ia mencatatkan bahawa itu dikompensasi oleh dia menemui “… set sempurna dari teman” ada. Sebagai pelajar,. Dia mengembangkan cinta untuk sastera, terutama . karya-karya William Shakespeare dan puisiMenurut Zinta, ia menikmati sekolah dan prestasi baik, di waktu luang dia bermain sukan, khususnya basket.

Aktres Bollywood, Preity Zinta yang beralih angin menjadi pengacara, kini selesa dengan dunia barunya itu. Preity kini mengacarakan rancangan Guinness World Records versi India, Ab India Todega.

Bercerita tentang pembabitannya dalam bidang pengacaraan, Preity dikatakan berehat buat sementara waktu daripada dunia lakonan kerana mahu menumpukan sepenuh perhatian terhadap sukan kriket.

“Selama dua tahun saya berehat daripada dunia lakonan kerana ingin menumpukan perhatian pada pasukan kriket. Saya harus bertanggungjawab atas pengurusan pasukan kriket saya.

“Ia tidak boleh dilakukan sambil lewa atau separuh masa sahaja, lebih-lebih lagi liga kriket di India akan kembali beraksi dalam masa terdekat,” kata Preity dalam satu kenyataan.

Tambah Preity, dia juga mempunyai sedikit kelapangan untuk muncul sebagai pengacara.

“Saya tidak boleh menguruskan pasukan kriket dan berlakon pada masa yang sama. Menjadi pengacara okey sebaliknya berlakon memerlukan komitmen yang tinggi,” jelasnya yang masih mencintai bidang lakonan.

Preity Zinta,Preity Zinta pelakon,Preity Zinta aktres,pengacara Preity Zinta, selebriti Preity Zinta,Preity Zinta pengacara,Preity Zinta cantik,Preity Zinta selebriti,Preity Zinta tubuh menawan,Preity Zinta bergaya,wajah Preity Zinta,galeri Preity Zinta,Preity Zinta bikini,bikini Preity Zinta,skandal Preity Zinta,biografi Preity Zinta,gambar Preity Zinta,mtv Preity Zinta,video Preity Zinta,terbaru Preity Zinta, Preity Zinta seksi, Preity Zinta manis, anugerah,januari,seorang,pelakon, filem India, filem, Hindi, foto, serta Telugu, Punjabi, dan filem Bahasa Inggeris,Preity Zinta hiburan,Preity Zinta antarabangsa,Preity Zinta model tv