Program Muzikal Raya Semua Untukmu… Anuar Zain TV3

Program Muzikal Raya Semua Untukmu… Anuar Zain TV3

Shahrul Anuar bin Zain (lahir 15 Februari 1970; juga dikenali sebagai Anuar Zain), merupakan seorang penyanyi Malaysia yang terkenal.

Shahrul Anuar Bin Zain berbintang Aquarius, dilahirkan pada 15 Februari 1970 di Merlimau, Melaka.

Beliau merupakan adik kepada penyanyi wanita, Ziana Zain dan merupakan anak kedua daripada 5 adik-beradik dan satu-satunya yang masih bujang antara mereka.

Antara lagu-lagu yang hitz adalah seperti Keabadian Cinta, Sesucinya Cintamu dan banyak lagi.

Perjalanan Seni

Adik kepada penyanyi Ziana Zain ini merupakan orang terawal yang bergiat ke dunia hiburan pada zaman remaja apabila beliau telah menghasilkan album duet bersama Elena. Ketika itu lagu yang amat diminati ialah “Kain Pelikat”.

Namun, perjuangan pasangan duet ini akhirnya terpaksa dibubarkan atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.

Setelah kerjaya seni Anuar tidak dapat diteruskan, Anuar mengambil keputusan bekerja bersama syarikat penerbangan MAS, pada penghujung 80-an.

Hampir sepuluh tahun menyepikan diri, akhirnya pada 1998 Anuar Zain muncul kembali apabila beliau menandatanggani kontrak bersama syarikat Warner Music Malaysia Sdn. Bhd. dan menghasilkan sebuah album yang bertajuk ‘Anuar Zain’ yang mengandungi lagu-lagu popular seperti “Bila Resah”, “Jangan Bersedih Lagi”, “Kita” dan “Musim Berlalu”.

Hari Raya pastinya kurang meriah tanpa sajian program-program menarik TV3 khusus untuk tontonan semua di musim perayaan.

Terus mengekalkan tradisinya, tahun ini para penonton setia TV3 bukan sahaja bakal menyaksikan barisan artis-artis tanahair terkenal seperti Yuna, Aizat, Hujan dan Datuk Siti Nurhaliza melalui program muzikal istimewa Syawal seperti Akustika 2010 dan Stylistika Siti, jangan lepaskan peluang untuk meraikan suasana lebaran bersama keluarga dan sahabat-handai bersama penyanyi popular, Anuar Zain di dalam program muzikal Raya “SEMUA UNTUKMU … ANUAR ZAIN”.

Selain dari persembahan solo lagu-lagu popular beliau, para penonton pastinya akan teruja menyaksikan persembahan duet istimewa Anuar Zain bersama kakaknya, Ziana Zain, penyanyi bersuara lantang untuk memeriahkan lagi suasana lebaran sambil berhibur di studio Sri Pentas 2!

Pembaca dan peminat Anuar Zain sekalian, boleh la datang memeriahkan sesi rakaman ini. Jangan lupa pakai baju raya ya.

Anuar Zain, Anuar Zain pelakon, Anuar Zain musik, Anuar Zain artis, Anuar Zain gambar, Anuar Zain mtv, Anuar Zain penulis, Anuar Zain pasangan, Anuar Zain minum, Anuar Zain foto, Anuar Zain pose,Anuar Zain filem, Anuar Zain bergaya, Anuar Zain iklan, Anuar Zain seksi, Anuar Zain hiburan, Anuar Zain terkini, Anuar Zain menarik, Anuar Zain karier,Anuar, Zain,lahir, 15, Februari, 1970, juga, dikenali, sebagai, Anuar, Zain, merupakan, seorang, penyanyi, Malaysia,terkenal,berbintang, Aquarius, Merlimau, Melaka,Beliau, merupakan, adik, penyanyi, wanita, Ziana Zain,merupakan, anak, kedua, daripada, 5, adik-beradik, dan satu,satunya, yang, masih, bujang, mereka, hitz, Keabadian, Cinta, Sesucinya, Cintamu, dan banyak, lagi