Rihanna dapat pengurus baru

Rihanna dapat pengurus baru

Robyn Rihanna Fenty (lahir 20 Februari 1988), lebih dikenali sebagai hanya Rihanna (diucapkan / ri? ? n? / ree-YAH-na), adalah pop Barbados / R & B artis rakaman dan penulis lagu.

Lahir di Saint Michael, Barbados, Rihanna pindah ke Amerika Syarikat pada usia 16 untuk mengejar karier rakaman di bawah bimbingan penerbit rakaman Evan Rogers. Dia kemudian menandatangani kontrak dengan Def Jam Recordings setelah audisi untuk kepala kemudian-label Jay-Z.

Pada tahun 2005, Rihanna merilis debut studio album, Muzik dari Matahari, yang memuncak pada sepuluh besar chart Billboard 200 dan ciri Billboard Hot 100 hit single “Pon de Replay”.

Kurang dari setahun kemudian, beliau menerbitkan album studio kedua, A Girl Like Me (2006), yang memuncak dalam tempoh lima puncak chart album Billboard, dan menghasilkan satu pertama nombor US hit single, “SOS”, serta Billboard Hot 100 entri sepuluh besar “Unfaithful” dan “Break It Off”.

Album studio ketiga Rihanna, Good Girl Gone Bad (2007), memuncak pada nombor dua di Billboard 200, memaparkan lima sepuluh hits termasuk tiga nombor AS satu hit single-“Umbrella”, “Take a Bow” dan “Disturbia”-dan hit di seluruh dunia “Don’t Stop the Music”.

Album ini dicalonkan untuk sembilan Grammy Awards, pemenang Best Rap / Sung Collaboration for “Umbrella,” yang memaparkan Jay-Z . Keempat album studio nya, Rated R, dikeluarkan pada bulan November 2009, dan memuncak di nombor empat di Billboard 200.

Pertamanya tiga single, “Russian Roulette”, “Hard” dan “Rude Boy” memuncak dalam sepuluh besar Billboard Hot 100, dengan “Rude Boy” memuncak pada nombor satu. Dia akan menerbitkan album studio kelima, Keras, pada bulan November 2010, yang menampilkan single memimpin “Hanya Girl (Pada Dunia)”.

Rihanna telah mencapai tujuh nombor satu single di Billboard Hot 100 sejak pertama kali muncul dalam jadual pada tarikh 11 Jun, 2005 yang paling oleh seniman apapun selama rentang waktu  Pada 23 Julai 2010., Rihanna telah terjual sekitar 5.563.000 album unit di Amerika Syarikat.

Ia telah menerima anugerah, termasuk Music 2007 World Awards untuk Best Dunia-Artis Jual Female Pop dan Perempuan Entertainer of the Year, serta Music 2008 American Awards untuk Favorite Soul /. R & B Female Artist dan Favorite Pop / Rock Male Artist.

Dia menjabat sebagai salah satu duta kehormatan Barbados budaya.

Pada bulan Januari 2010, Rihanna menerima dua Grammy Awards untuk Jay-Z 2009 single “Main ini Town

Penyanyi kontroversi Rihanna mengumumkan dia kini diuruskan oleh syarikat baru Jay-Z’s Roc Nation.

Penyanyi yang memenangi anugerah Grammy itu telah berpisah dengan pengurus Marc Jordan dan sekarang dia diurus oleh Jay-Z’s Roc Nation Management.

Rihanna dalam satu kenyataan semalam memberitahu The Associate Press, dia kini sangat teruja untuk terus melangkah maju dalam kariernya.

Penyanyi berusia 22 tahun itu turut melancarkan syarikat barunya, Rihanna Entertainment.

Dia akan menggabungkan semua perniagaannya, termasuk muzik, filem, fesyen wangian dan perniagaan buku, katanya.

Jay-Z dan Rihana telah menandatangani kontrak untuk Def Jam pada 2005.

Rihanna yang telah menghasilkan empat album merancang untuk menerbitkan cakera padat (CD) kelimanya pada 16 November ini.

Rihanna, Rihanna foto, Rihanna web, Rihanna info, Rihanna maklumat, Rihanna hiburan, Rihanna misteri, Rihanna berita, Rihanna filem, Rihanna malaysia, Rihanna kawan, Rihanna artis, Rihanna bf1