Stacy ke Limkokwing University, Februari ini

Stacy ke Limkokwing University, Februari ini

Stracie Angie Anam (lahir 18 Ogos 1990), adalah seorang penyanyi Malaysia, yang mulai terkenal selepas memenangi musim Akademi Fantasia keenam, menerima 43 peratus lebih dari 3.800.000 suara. Her debut album, Feat Stacy, dikeluarkan pada tarikh 9 Mac 2009.

Biografi
Kehidupan awal

Stacy lahir di Kota Kinabalu, Sabah, untuk Anam Bayar dan Agnes Kallos. Ia belajar di St Michael Penampang Secondary School. Kerana masalah kewangan keluarganya, dia tidak punya pilihan selain putus sekolah ketika dia dalam borang 4.. Untuk menyokong keluarganya, ia menjadi penyanyi di kelab tempatan.

Sebelum audisi nya untuk AF6, Stacy cuba untuk menunjukkan realiti lain bernyanyi terkemuka, seperti Satu di dalam 1 Juta, dan juga Gang Starz di mana dia bekerja sama dengan saudara laki-lakinya, Camellus De’lleli Anam, untuk membentuk sebuah kumpulan dengan nama E -voke. Namun, dia hanya berjaya sampai ke semifinal sebelum mereka boot keluar.

Keputusannya untuk audisi AF6 berasal dari saran ibunya begitu ia berbalik 18.

Stacy juga diberi biasiswa penuh untuk melanjutkan pengajian di Limkokwing University Of Creative Technology. Saat ini ia meneruskan pengajian di diploma muzik dan seni, dan mula semester pertama pada bulan Februari tahun ini.

Akademi Fantasia 2008
Akademi Fantasia, Season 6

Stacy bersaing terhadap tiga belas kontestan lain untuk memenangi Season 6 dari Akademi Fantasia. Panel juri sering pelabuhan persembahan dengan memuji setiap minggu untuk menjadi konsisten, yang tersirat sebagai runner-musim depan.

Ramli MS, kepala akademi dari Stacy AF6 dipuji sebagai murid setia yang sangat serius dalam belajar sesuatu yang baru.

Menurut dia, Stacy selalu fokus pada setiap pelajaran dan melaksanakan semua pelajaran yang ia pelajari selama persembahan di atas pentas.

Sepanjang kompetisi, Stacy tetap di tiga besar ketika sesi voting ditutup pada akhir setiap konser, dengan empat suara tertinggi kolektif. Sebelum konser finale, 3 dari 4 wartawan media dijangka dia menjadi pemenang acara itu.Pada akhir akhir musim itu, ramalan yang menjadi kenyataan apabila dia dinobatkan sebagai pemenang keenam menunjukkan, mengalahkan 4 lain pelajar, dengan suara besar dari 43%.

Minggu mengarahkan Lagu-lagu Asli # Keputusan Artis
Minggu 1 “No One Alicia Keys” 2
Minggu 2 “Real” tila 1
Minggu 3 “Pelesit Kota Cari” Kumpulan 1
Minggu 4 “Cinta Khayalan” Bob AF2 2
Minggu 5 “Makhluk Tuhan pagar Sexy” Mulan Jameela 2
Minggu 6 “Jangan Bicara” No Doubt 1
Minggu 7 “Hati 1957” Siti Nurhaliza 1
Minggu 8 “Kebun Binatang Gembiraloka Yogyakarta Hidup INI” 3 Farah AF2
Minggu 9 “Beat It”
“Ada Cinta” (duet dengan Nubhan) “Michael Jackson
Acha Septriasa & Irwansyah 2
Finale “Atas Nama Cinta”
“Stacy Feat” Rossa
Stacy Pemenang

Pasca-AF: Kerjaya
2008-kini: Stacy Feat

Penobatan lagu Stacy’s “Feat Stacy” dikeluarkan segera setelah dia menang dan itu menjadi sukses besar.

Lagu ini dengan cepat menjadi nombor pertama nya satu pun di Carta Era selama dua minggu, serta di atasnya 30 Carta Era pada nombor satu.

Ini tinggal di bagan selama 22 minggu, membuat sejarah sendiri sebagai salah satu lagu yang tinggal di bagan untuk jangka masa yang panjang. Single ini juga mengadakan Muzik FM jadual di nombor 9.

Lagu itu perlahan-lahan naik ke atas jadual di # 1, menjadikannya sebagai Stacy pertama # 1 tunggal dalam jadual. Di Hot FM 30, lagu itu hanya berjaya puncak di nomor 14 sebelum akhirnya jatuh keluar dari jadual. Dalam Muzik Muzik, itu menduduki kedudukan # 3.

Setelah berjaya menerbitkan single pertama nya, acara sendiri Stacy’s “Feat Stacy” dilancarkan di Astro Ria. Acara ini memaparkan perjalanannya dalam industri hiburan selepas memenangi hatinya.

Sementara itu, album kompilasi pertama hidup, The Best of Stacy dikeluarkan pada bulan September 2008 yang memaparkan semua sepuluh persembahan di Akademi Fantasia, termasuk konser kelima. Album ini diterima dengan baik kerana dijual ribu kopi di minggu pertama.

Pada bulan Disember 2008, lagu “Feat Stacy” berjaya ke babak final Anugerah Juara Lagu, acara anugerah tahunan di Malaysia untuk menghormati lagu terbaik Melayu setiap tahun, sebuah prestasi langka yang dibuat oleh pendatang baru dalam industri.

Walaupun jadual sibuk untuk siap sepenuhnya untuk anugerah, Stacy’s single kedua, “Gagap”, dimainkan di akhir musim Sehati Berdansa.

Lagu ini sukses secara komersil kerana menjadi single kedua untuk mencapai 5 besar di grafik paling.

Dalam Carta Era, single telah berjaya menduduki urutan ke 2 dan diadakan mati dengan “Adam Benar-Benar”. Dalam Carta Hot Fm, lagu debut di nomor 17 dan pergi ke puncak di nomor 5.

Lagu ini juga mengadakan Carta Muzik FM di nomor 10, dan saat ini memuncak pada nombor 4. Dalam Carta Muzik Muzik, yang kedua berjaya menduduki urutan ke 2, yang diadakan dari oleh “Adam Benar-Benar”.

Dari tahun 2008 lagi we all dah dengar yang Stacy ni nak sambung belajar. Lepas tu senyap mungkin kerana jadual yang sibuk dengan karier’nya sebagai penyanyi dan juga pelakon.

Semalam, Stacy menjawab pertanyaan dari Mstar yang dia akan mendaftar sebagai pelajar di Limkokwing University bulan Februari 2010 ini dalam bidang Sound and Music.

Sama macam Dafi la ni ye yang baru graduate beberapa minggu lepas.

Menurut Stacy, peluang ditaja untuk melanjutkan pelajaran ni tak dilepaskannya. Maklumlah Stacy ni datang dari keluarga yang susah dulu sampai nak ambil SPM pun tak berpeluang. Kesian dia kan?

Yang menjadi tanda tanya ramai, bagaimana Stacy yang tidak mempunyai SPM boleh melanjutkan pelajaran ke Universiti? Mungkin universiti swasta dan bukan universiti kerajaan.

Tapi kalau difikirkan, kesian pada mereka yang berbakat ni kerana SPM selalu menjadi tunggak seseorang diterima ke Universiti sedangkan bidang yang digemarinya, bukan memerlukan kehebatan di dalam bidang Add Math, Math, Fizik, Kimia, Sains atau sebagainya.

Hanya bakat.Peluang perlu diberikan untuk Stacy mengasah bakat sedia ada.

Tahniah Stacy!!

stacy galeri,stacy foto, stacy penulis lagu, stacy seksi, stacy filem, stacy terbaru, stacy album, stacy aktris, stacy fesyen, stacy  model, stacy model antarabangsa, stacy bergaya, stacy menawan, stacy  bugil, stacy tubuh cantik,stacy  kontroversial, stacy tubuh fit, stacy  badan langsing, stacy hos, stacy popular, stacy myspace, stacy Oscar, stacy  Pop, stacy penari, stacy tagged, stacy Hollywood, stacy fesyen, stacy menarik, stacy  bintang, stacy porno, stacy Syuting, stacy berpesta, stacy hiburan, stacy busana, stacy seksi, stacy gaya, stacy,limkokwing,stacy movie,limkokwing university,limkokwing edu my,international university college of technology twintech,universiti,stacy film,multimedia university,limkokwing ac,limkokwing malaysia,malaysian universities,stacy apprentice,stacy pita chips,stacy stacie,