Strategi Diana Danielle bina nama di Jakarta

mainpix2

Strategi Diana Danielle bina nama di Jakarta

HASRAT pelakon Diana Danielle untuk melebarkan impian bergelar penyanyi nampaknya sudah menampakkan perkembangan positif. Sekalipun masih ada pihak yang bagaikan meragui keupayaan gadis berusia 17 tahun itu untuk mengalunkan lagu, ia tidak sesekali menjadi batu penghalang buat anak kesayangan Norsiah Ramli itu untuk memegang mikrofon.

Difahamkan satu perbincangan sudah dilakukan ibu tersayangnya menerusi syarikat NRDanielle Consultant dengan pihak pengurusan kanan syarikat rakaman Metadome. Kata sepakat sudah diperoleh apabila Diana secara rasminya sudah bernaung di bawah syarikat itu sejak Jun lalu.

Metadome hanya akan mengendalikan urusan nyanyian Diana saja dan soal lakonan dan komersial masih di bawah tanggungjawab NRDanielle Consultant. Sebagai permulaan rangka strategi Metadome, Diana diberi peluang bermakna untuk berduet dengan band rock dari Indonesia, Andra & The Backbone menerusi lagu lama mereka berjudul Tak Ada Yang Bisa yang diberi nafas baru.

“Proses rakaman lagu itu dibuat ketika berkunjung ke Jakarta pada awal Jun lalu. Ia dinyanyikan dalam versi remix dan dirakamkan di Legend Studio, Pantai Indah, Jakarta yang dimiliki vokalis Dewa, Ahmad Dhani. Saya dapat tahu projek ini sebagai langkah untuk menembusi pasaran Indonesia.

“Ketika ini saya dapat tahu, lagu itu masih dalam proses suntingan dan saya tidak sabar menanti hasilnya. Jika tiada masalah, saya tidak perlu lagi ke sana untuk merakamkannya kembali. Sebelum bersetuju untuk berkolaborasi dengan Andra & The Backbone, Metadome ada memberi pilihan artis Indonesia yang lain seperti Afgan dan Once Dewa.

“Akhirnya Andra & The Backbone yang menjadi pilihan. Saya antara penggemar lagu Sempurna nyanyian kumpulan itu. Harapnya lagu kami ini juga akan memberi tuah dan siulan sebagaimana yang diperoleh menerusi impak lagu Sempurna. Menariknya, promosi lagu ini akan di buat di Malaysia dan Indonesia di samping memberi perhatian terhadap kaedah muat turun,” katanya.

Diana Danielle , Diana Danielle  musik, Diana Danielle  video, Diana Danielle  foto, Diana Danielle  cinta, Diana Danielle  berita, Diana Danielle  awek, Diana Danielle  kontraksi, Diana Danielle  Hiburan, Diana Danielle  malaysia, Diana Danielle  Melayu, Diana Danielle  Indon, Diana Danielle  Indonesia, Diana Danielle  gambar, Diana Danielle  cerita, Diana Danielle  pilihan, Diana Danielle  kl, Diana Danielle  bf1,Berita Hiburan musik, Berita Hiburan video, Berita Hiburan, Berita, Hiburan cinta, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan, Berita Hiburan Indonesia,Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan pilihan, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan bf1, Artis musik, Artis video, Artis foto,Artis berita, Artis awek, Artis kontraksi, Artis Hiburan, Artis malaysia, Artis Melayu, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis gambar, Artis cerita, Artis pilihan, Artis kl, Artis bf1, Artis foto, Artis Indon, Artis cinta, hiburan malaysia, hiburan melayu, hiburan korea, hiburan jepun, hiburan