Tag Archives: ala

Gambar Syafiq Pelakon Cili Padi

Gambar Syafiq Pelakon Cili Padi ,Syafiq musik, Syafiq mtv, Syafiq berita,Syafiq Web, Sophia galeri, Syafiq foto, Syafiq portofolio,Syafiq album,Syafiq info, Syafiq filem, Syafiq terbaru, Syafiq pos, Syafiq surat,Syafiq mail, Syafiq model, Syafiq model antarabangsa, Syafiq  bergaya, Syafiq menawan, Syafiq hebat, Syafiq tubuh cantik, Syafiq badan fit, Syafiq tubuh fit, Syafiq badan langsing, Syafiq terkenal, Syafiq popular, Syafiq myspace, Syafiq youtube, Syafiq facebook, Syafiq friendster, Syafiq tagged,  Syafiq yahoo massanger, Syafiq blog, Syafiq menarik, Syafiq unik, Syafiq wajah, Syafiq rahsia, Syafiq biodata, Syafiq hiburan, Syafiq terkini, Syafiq seksi.

Gambar Syafiq Pelakon Cili Padi

Siapa yang lahir sebelum tahun 1990 mesti korang pernah tengok drama bersiri kanak-kanak Cili Padi kat TV3 kan. Ala yang Jaafar Onn pon salah satu pelakonnya tuh, Melissa Saila masa zaman remaja dia. Mesti jugak korang kenal Syafiq yang montel-montel tuh atau nama betulnya Nik Fariz Nik Fadzil. Ni lah gambar terbaru dia. Kenapa dia tak teruskan karier die menjadi pelakon..??

syafiqheader

syafiq

gambar dulu

9f42c43bab8eb0455f56283

gambar kini


Sharifah Shahora di WHI

Sharifah Shahora di WHI,Anggun mtv,Sharifah Shahora berita,Sharifah Shahora Web,Sharifah Shahora galeri, Sharifah Shahora foto,Sharifah Shahora portofolio, Sharifah Shahora album, Sharifah Shahora info, Sharifah Shahora filem,Sharifah Shahora terbaru, Sharifah Shahora pos,Sharifah Shahora surat, Sharifah Shahora mail, Sharifah Shahora model, Sharifah Shahora model antarabangsa, Sharifah Shahora bergaya, Sharifah Shahora hebat, Sharifah Shahora badan fit, ,Sharifah Shahora terkenal, Sharifah Shahora popular, Sharifah Shahora myspace,Sharifah Shahora youtube, Sharifah Shahora facebook, Sharifah Shahora friendster, Sharifah Shahora tagged, Sharifah Shahora yahoo massanger,Sharifah Shahora blog, Sharifah Shahora menarik, Sharifah Shahora unik,Sharifah Shahora wajah,Sharifah Shahora rahsia, Sharifah Shahora biodata, Sharifah Shahora hiburan, Sharifah Shahora terkini,Sharifah Shahora seksi, Sharifah Shahora misteri,

Sharifah Shahora di WHI

Kenal pelakon Sharifah Shahora? ala yang selalu ada kat TV tu, berlakon drama-drama.
Sharifah Shahora juga dulu telah mempunyai hubungan cinta selama enam tahun bersama seorang jurugambar, Raja Mukhriz. Dan pada bulan Oktober 2008 lalu, mereka selamat dihijab kabulkan. Dalam pada itu dia dijemput oleh WHI pada 22 Mei lalu dengan mengupas kisah Ungkit Mengungkit dengan dihadiri oleh Prof. Izzudin (pakar motivasi) dan juga di hostkan oleh Azizah Ariffin dan juga Ifa Raziah. Lihatlah penampilannya pada tahun 2009 ini di WHI.

sharifah-shahora-di-whi-1_1

sharifah-shahora-di-whi-2_1

sharifah-shahora-di-whi-7_1

sharifah-shahora-di-whi-11_1

sharifah-shahora-di-whi-12_1


Sheila Majid Memang Ratu Konsert!

Sheila Majid Artist, Sheila Majid, Sheila Majid musik, Sheila Majid mtv,Sheila Majid berita, Sheila Majid Web, Sheila Majid galeri, Sheila Majid foto, Sheila Majid portofolio, Sheila Majid album, Sheila Majid info, Sheila Majid film, Sheila Majid terbaru, Sheila Majid pos, Sheila Majid surat, Lisa.

Sheila Majid Memang Ratu Konsert!

252008_majidsheilaa

Sheila Majid is truly diva! Tidak hairanlah mengapa penghibur pop jazz tempatan yang sudah sekian lama berjuang dalam industri muzik tanah air ini mendapat standing ovation dari kalangan pengikut setianya tatkala menjayakan konsert terbaru bagi mengisi tabung dana untuk Yayasan Institut Jantung Negara.
Dari saat kemunculan awalnya di atas pentas, aura serta bahangnya sebagai penghibur berkarisma dan disegani sudah pun dapat dirasai. Apatah lagi dengan kehadiran sebuah layar besar yang memaparkan wajah penghibur genit yang pernah mencipta fenomenanya tersendiri di Indonesia dan Jepun.
Wajah itulah yang ditatap sepuas-puasnya sebelum menikmati persembahan konsertnya yang berlangsung selama dua malam berturut-turut di ruang Dewan Plenary di Kuala Lumpur Convention Centre, pada Jumaat dan Sabtu lalu.

Terlebih pula sudah 6 tahun Sheila tidak menjayakan sebarang konsert solo. Kali terakhir adalah konsert Women To Women – Kotex yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sekitar 2001.
Enam tahun bukanlah satu tempoh yang singkat. Sesiapa pun yang pernah membesar dengan lagu-lagu daripada nyanyian Sheila pastilah tidak mahu lepaskan peluang untuk menonton konsert solo terbarunya ini. Lagipun kalau Sheila yang berkonsert, semua orang tahu mereka tidak akan dikecewakan dengan aksinya. Sheila pasti tidak akan membenarkan anda merasai semua itu.

Apa yang paling ditekankan Sheila adalah sebuah persembahan yang baik serta menghiburkan bersama energy dan momentum yang membuatkan audiens pulang dengan rasa puas.
Perasaan yang samalah yang penulis rasai malam itu. Lebih-lebih lagi apabila menyaksikan kemunculan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Ali. Kedua-duanya sanggup meluang masa dan dikenali sebagai antara peminat nombor satu Sheila.
Daripada satu jam setengah, konsert Sheila akhirnya berlangsung dua jam setengah. Anehnya, tidak terasa pula begitu cepat waktu berlalu. Apa yang pasti penonton masih mahukan Sheila terus menghibur.
Bermula dengan Warna, Sheila yang tampil anggun dengan rambut lurus lepas paras bahu bersama gaun petang berwarna keperakan yang bersinar pekat. Cuma kali ini, tubuhnya agak sedikit berisi selepas melahirkan cahaya mata kedua bersama Acis. Sungguhpun begitu, gerak gaya, lontaran vokal dan caranya berkomunikasi tidak berubah.
Sheila masih hebat, masih tetap penghibur yang berkaliber. Dia berada dalam kelasnya yang tersendiri dan hingga setakat ini, keunggulannya masih tidak dapat ditandingi mana-mana artis wanita tempatan kita yang lain termasuklah Datuk Siti Nurhaliza.
Sebagai Ratu Konsert yang mempunyai citarasa yang tinggi terhadap persembahan yang berkualiti, Sheila terus meluncurkan konsertnya dengan penuh stail menerusi bersama rangkaian lagu lamanya seperti Bahagia dan Nada Kerinduan.
“Sudah 6 tahun saya tak buat konsert. Saya rasa sangat seronok apabila dapat kembali beraksi semula di atas pentas. Terima kasih kepada IJN kerana merealisasikan impian saya ini.
“So, anda semua rindu saya tak? Saya pun rindukan anda semua. Malah, saya rindukan vibes dan energy yang seperti ini setiap kali menjayakan konsert ini.
“Untuk itu saya akan membawa anda melewati era 1980-an. Terimalah lagu Pengemis Muda dan apa kata kita hayati lagu ini dengan cara yang penuh old skool macam waktu yang dulu-dulu?” ujarnya.
Lantas, Acis yang turut menjadi pengarah muzik pada malam itu terus berpadu bersama seorang lagi keyboardist, Fiat untuk mempersembahkan Pengemis Muda menggunakan gitar keyboard. Memang old skool sungguh. Sheila kemudian membawakan pula beberapa lagu medley iaitu Memori, Kasih dan Hasrat Cinta sebelum menyampaikan lagu yang ditujukan khas buat arwah ayahandanya iaitu Gerimis Ke Malam.
Dari lagu yang lebih mellow, Sheila menukar tempo kepada yang lebih up-beat menerusi lagu Patung yang diangkat dari album Ratu dan kemudian mempersembahkan pula lagu Tan Sri P Ramlee, Malam Ku Bermimpi yang turut diiringi pemain violin daripada Indonesia, Henry Lamiri, sebelum mengakhiri persembahan sesi pertama dengan lagu Embun.


Embun
mula mencetuskan momentum yang barangkali tidak akan dapat dilupakan sampai bila-bila oleh peminat yang hadir malam itu. Ini kerana Sheila bersama barisan pemuzik yang lain iaitu Aji (gitaris), Kelly (bass), Fendi (dram), Steve Thornton (percussions), Eddie (trumpet), Roger (trombone) dan Kevin (saksafon) tiba-tiba menjadi kaku bak patung pada pertengahan lagu itu! Hah, itulah gimik terbarunya yang class!
Lebih kurang 5 minit, keadaan itu berlalu dan akhirnya mereka kembali ‘bernyawa’ semula. Sebaik saja lagu itu berakhir Sheila terus masuk untuk menukar baju dan membiarkan barisan pemuzik membuat jamming.
Sekitar jam 10. 20 malam, selepas lebih 15 minit mengambil waktu, Sheila kembali dengan penampilan yang lebih anggun apabila bersanggul sambil mengenakan gaun hitam ala potongan greek yang cukup manis menawan.
Banyak momentum lebih menarik yang dicetuskan pada set kedua persembahan Sheila ini dan energy yang ditonjolkan
penghibur ini juga ternyata lebih hangat dan luar biasa sekali.
Dalam set kedua ini, Sheila memilih untuk membawakan rangkaian lagu yang lebih perlahan dan romantis seperti Anyara Anyir & Jakarta, Aku Cinta Padamu sebelum beralih kepada medley Gemilang, Percayalah, Mengapa Kasih, Ratu, Aduh! Sayang serta Emosi.
Medley Tan Sri P Ramlee pula seperti Bunyi Gitar, Pandanglah Lihatlah, Engkau Laksana Bulan, Jeritan Batinku, Bila Larut Malam, Jelingan Manja serta Manusia turut dipersembahkan.
Pada encore persembahan malam itu pula, Sheila terpaksa kembali dengan lagu Ku Mohon diikuti dengan Dia, Sinaran serta Lagenda atas permintaan peminatnya yang tidak mahu pulang dan merayu-rayu.
Kalau ikut hati, rasa macam tak mahu malam itu berakhir. Betul kata Sheila pada awal persembahannya “Telllah people outside there. Rugi if they didn’t come to to see this concert!.