Tag Archives: Amy Search

Restoran Milik Liyana Jasmay Cekik Darah?

Restoran Milik Liyana Jasmay Cekik Darah?, Liyana Jasmay, Liyana Jasmay musik, Liyana Jasmay mtv, Liyana Jasmay berita, Liyana Jasmay Web, Liyana Jasmay galeri, Liyana Jasmaye foto, Liyana Jasmay portofolio, Liyana Jasmay album, Liyana Jasmay info, Liyana Jasmay filem, Liyana Jasmay terbaru, Liyana Jasmay pos, Liyana Jasmay surat, Liyana Jasmay mail, Liyana Jasmay model, Liyana Jasmay model antarabangsa, Liyana Jasmay bergaya, Liyana Jasmay menawan, Diana Danielle hebat, Diana Danielle tubuh cantik, Diana Danielle badan fit, Diana Danielle tubuh fit, Diana Danielle badan langsing, Liyana Jasmay terkenal, Liyana Jasmay popular, Liyana Jasmay myspace, Liyana Jasmay youtube, Liyana Jasmay facebook, Liyana Jasmay friendster, Liyana Jasmay tagged,  Liyana Jasmay yahoo massanger, Liyana Jasmay blog, Liyana Jasmay menarik, Liyana Jasmay unik, Liyana Jasmay wajah, Liyana Jasmay rahsia, Liyana Jasmay biodata, Liyana Jasmay hiburan, Liyana Jasmay terkini, Liyana Jasmay seksi

Restoran Milik Liyana Jasmay Cekik Darah?

Liyana memang memiliki kedai makan dengan menghidangkan hidangan ala-ala tempatan seperti juga mengikut gaya Linda Onn, Amy Search dan Cat Farish. Nama restoran tu Restoran Ikan Sungai kat Desa Melawati, KL kalau tidak silap, kemungkinan besar hidangannya adalah ikan-ikan sungai. Tapi adalah pendapat orang yang telah pergi ke sana untuk merasa telah mengatakan restoran tu cekik darah, bukan cekik orang tapi sampai ‘cekik’ RM beratus-ratus ringgit sekali caj kepada pelanggan-pelanggannya. Amboi, mengalahkan hotel 4 Star nampak. Korang bacalah luahan rintihan pelawat-pelawat yang dah terkena ni. Sedih jugalah. Hihik.

jo_012

Kes 1

Just nak share ngan korang……supaya korang tak terkena mcm aku nihhh….Pengalaman makan di Restoran Milik Liyana Jasmay..

2,3 minggu lepas aku pegi makan kat Restoran milik pelakon nih..Liyana Jasmay…Restoran Ikan Sungai…ya laa dah dok promote lam surat khabar, jadi apa salahnya aku gi cuba kann….

Km makan dlm 3 org…..km order yg biasa2 jekk…asam pedas ikan jelawat, kerabu, air kelapa…dan ada sejenis dua lg lauk….then , dah abis makan kami mintak bil….tau baper kami kena bayar…RM280 lebihhh…..terkejut gila kami….unbelievable….rupa-rupanya ikan jelawat tu saja kosnya RM150 ringgit lebih…bukan sekor tp dlm 200/300g camtu jekk beratnyaa…….mak datokkk…..terperanjat tak leh nak cakapp…..

Yg herannya dlm minggu tu gak km pi makan kat Restoran Cheng Ho milikAmy Search….walaupun kami order penuh meja , kosnya mmg logik la dlmRM150 camtu, tp mmg puas makan…

-Bila sembang ngan rakan2 yg pernah pegi ke restoran Liyana Jasmay ni,rupa2nya derang pun terkena gakkk, kwn sy lg laa, dtg ngan family kena dlm RM1000 lebih, menggagau carik duit nak bayar…patut laa restoran tu sunyi jekk…tak dek orang….mungkin perkara ni akan dipanjangkan ke bahagian kepenggunaan sbb rasanya harga yg derang letak terlampau menekan pengguna dan pelanggan….

-Haiii……macammana la kita nak tolong support bisnes artis2 ni kalau macam ni la cara derang berniaga…nak untung cepatt jek tauuuu….sedih tuulll….

Kes 2

saya pun dah gi makan restoran liyana jasmay nie.
masa tengok menu pun dah tahu,kurang2 dalam rm200 lebih.
makan 4 orang kena rm397.
hurmm masakannya biasa jer,masak tempoyak ikan patin nya te …

Kes 3

aku pun pegi gak aritu.. mmg mahal.. tak tipu.. aku makan ikan patinsepotong kecik aje, kena rm35! huhuhu… rasa nak pulang balik aje..dahla ikan tu tak bape masak, bahagian dalam ada darah me …

Kes 4

mmg mahal lah makanan kat sini..
aku pernah makan dgn member aku berdua jer..
dalam rm179..
mengigil gak nak bayar..
mengalahkan hotel plak..
x adala sedap sgt pun…

Belum Rezeki Mawi-Ekin Timang Anak

Belum Rezeki Mawi-Ekin Timang Anak, Mawi-Ekin musik, Mawi-Ekin mtv, Mawi-Ekin berita, Mawi-Ekin Web, Mawi-Ekin galeri, Mawi-Ekin foto, Mawi-Ekin portofolio, Mawi-Ekin album, Mawi-Ekin info, Mawi-Ekin filem, Mawi-Ekin terbaru, Mawi-Ekin pos, Mawi-Ekin surat, Mawi-Ekin mail.

Belum Rezeki Mawi-Ekin Timang Anak

3182009_gosmawikina

KL, 18 MAC 2009:  Kalau sesuatu pasangan itu dah berkahwin, tentu impian seterusnya adalah mahu timang anak. Tapi simpati pula Murai Batu pada Mawi & Ekin kerana hajat untuk timang anak cepat-cepat belum kesampaian kerana Ekin telah keguguran selepas mereka pulang dari bulan madu di Korea Selatan, hujung Januari lalu.

Kalau ikut perkiraan, Ekin, 30, mungkin juga bunting pelamin, tapi Ekin tak sangka pendarahan luar biasa yang terjadi ke atas dirinya baru-baru ini rupanya satu keguguran.

“Nak buat macam mana, belum ada rezeki. Selepas ke klinik, baru doktor sahkan pendarahan itu datang daripada janin dalam kandungan Ekin. Doktor cakap Ekin terlalu aktif dan stress. Kandungan Ekin ketika itu baru berusia 3 minggu,” kata Ekin. Bagi Mawi, dia sendiri menerima kejadian itu sebagai ketentuan Tuhan. Mawi juga mendengar nasihat doktor agar Ekin tidak membuat kerja-kerja yang terlalu lasak.

“Saya memang dah bersedia nak jadi ayah, tapi kenalah bersabar dulu,” kata Mawi yang semakin tembam, berbeza dengan Ekin yang agak susut.

Dalam pada itu, saham mereka berdua masih tinggi kerana diberi peluang menjadi pasangan penyampai trofi pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008 (ABPBH08) di Genting Highlands, pada 12 April depan. Jadi peminat mereka kenalah panjat gunung Genting atau tunggu depan kaca TV pada hari itu.

Kita juga nak tengok bagaimana keputusannya apabila Mawi berentap dengan Aizat dan Rocker Otai, Amy Search dalam kategori Penyanyi Lelaki Popular. Mampukah Mawi mempertahankan gelaran Bintang Paling Popular? Tunggu…

ABPBH08: Nama-Nama Popular Gagal Ke Final

ABPBH08 Artist, ABPBH08 lagu,ABPBH08 musik, ABPBH08 mtv, ABPBH08 berita, ABPBH08 Web,ABPBH08 galeri, ABPBH08 foto,ABPBH08 portofolio,ABPBH08 album,ABPBH08 info,ABPBH08 film,ABPBH08 terbaru,ABPBH08 pos,ABPBH08 surat, ABPBH08.

ABPBH08: Nama-Nama Popular Gagal Ke Final

2192008_pccalonabpbha

KUALA LUMPUR, 19 FEB 2008: Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008 (ABPBH08) yang diumumkan semalam memperlihatkan ramai artis popular seperti Dafi, Shiela Rusly, Raja Azura, Iqram Dinzley, Lisdawati, Azwan Ali dan Fouziah Gous tidak tersenarai ke final.

Penyertaan muka-muka baru pula menyaksikan artis berbakat seperti Riz, Scha, Nubhan, Stacy dan Lisa Surihani manakala rocker senior, Amy Search bakal mencabar Mawi dalam kategori Penyanyi Lelaki Popular.

Senarai finalis terbabit diumumkan pada sidang media ABPBH08 di Unity Ballroom, Hotel Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan, petang semalam.

Pengerusi Jawatankuasa ABPBH08, Puan Hanizam Abdullah, berkata setiap nama artis yang tersenarai atau sebaliknya adalah pilihan mutlak pembaca kerana Berita Harian hanya menyediakan platform kepada peminat untuk membuat undian.

“Seperti tahun pertama penganjuran ABPBH lagi, semua pemenang ditentukan oleh peminat 100 peratus. Berita Harian tidak ada sebarang niat atau agenda terlindung dalam menganjurkan majlis berprestij ini,” katanya.

Hanizam bagaimanapun mengingatkan semua pembaca Berita Harian supaya memangkah calon pilihan mereka yang dirasakan betul-betul layak sahaja dan jangan sekali-kali memangkah sebab mengagak artis itu akan jadi pilihan ramai.

“Kita pilih pembaca terbaik berdasarkan slogan paling hebat dan bukan kerana undian yang tepat. Perkara ini penting sekiranya peminat mahu mendapatkan keputusan yang tidak dijangka. Kalau tidak, setiap tahun keputusannya tidak akan berubah kerana ia didorong oleh tekaan tepat atau terikut-ikut dengan pilihan orang lain.

“Tapi kalau seseorang artis itu sememangnya sangat popular, semua orang akan tetap memangkahnya,” kata Hanizam.

Katanya, borang undian final mula disiarkan dalam Berita Harian serta Berita Minggu bermula hari ini hingga 3 April 2009.

Sementara itu kata Hanizam, buat pertama kalinya, anugerah itu akan memperkenalkan program sampingan iaitu pertandingan nyanyian Bintang Idola Berita Harian yang diadakan di setiap lokasi siri konsert jelajah ABPBH 2008.

Konsert jelajah berkenaan bertujuan memberi peluang kepada pembaca akhbar Berita Harian dan Berita Minggu beramah mesra dan bertemu lebih dekat dengan finalis ABPBH 2008. Lokasi itu adalah Sungai Petani, Kedah (27 & 28 Februari 2009), Kompleks Pusat Bandar, Pasir Gudang, Johor (7 & 8 Mac 2009), Mydin Mall, Kuala Terengganu, Terengganu (13 & 14 Mac 2009), Kuantan Parade, Kuatan, Pahang (21 & 22 Mac 2009), Batu Pahat Mall, Batu Pahat, Johor (28 & 29 Mac 2009) dan Klang Parade, Klang, Selangor (3,4 & 5 April 2009).

Selain itu, penganjur juga terus menganjurkan Peraduan Gemilang Bersama Bintang (GBB) yang telah diperkenalkan sebelum ini. Selain Hanizam, turut hadir pada majlis semalam ialah Penaung Jawatankuasa Pengelola ABPBH08, Dato’ Manja Ismail dan ramai finalis terbabit.