Tag Archives: berasal

Gambar Rozita Che Wan Mac 2011

Gambar Rozita Che Wan Mac 2011

Rozita Abu Bakar @ Che Wan, dilahirkan pada 9 Mac 1974 dan berasal dari Alor Setar, Kedah. Anak kedua daripada tujuh beradik ini menyertai Penerbangan Malaysia (MAS) sebagai pramugari pada 1992 dan bertugas kira-kira tiga tahun. Selepas meninggalkan MAS, dia menyertai kegiatan modeling selama enam bulan.

Tidak lama kemudian, dia bertemu jodoh dengan juruterbang MAS, Azuar Effendy Zulkaply, 36, apabila disatukan secara sah pada 26 Ogos 1995. Namun, jodoh mereka tidak berkekalan apabila bercerai secara sah pada 8 Mei 2003. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua cahaya mata – Ammar Effendy, 12, dan Aniq Ezzra, 10.

Rozita bergerak aktif sebagai pelakon drama mulai 2005 bersama adiknya, Ayu Raudhah. Namun sebelum itu dia pernah bertugas di sebuah firma arkitek selama setahun. Drama pertama lakonannya ialah Cinta Terhalang. Sehingga kini, Rozita sudah membintangi lebih 50 judul drama TV. Bagi 2007, dia sudah menjayakan kira-kira 19 drama.

Antara drama lakonan beliau ialah Manjalara, Sesuci Cinta Sofia, Jelatang, Susuk 2. Selain itu, beliau juga terlibat dalam bidang pengiklanan seperti iklan Petronas, iklan 999, iklan Rorine dan sebagainya.

Gambar Rozita Che Wan kali ni satu keping jerk. Tak lah banyak mana pun. Cuma nak dikongsikan, mana tahu ada peminat RCW kat sini. Almaklumlah takde khabar berita apa-apa mengenai RCW, mungkin terlalu sibuk kot.

Berita mengenai perkhabaran persaraannya pun rasanya cuma tinggal cerita, RCW masih lagi berlakon. Aishh. Apa-apa lah RCW, semoga RCW berbahagia sahajalah. Gambar dibawah ni diambil ketika satu majlis acara modeling awal bulan ini. Nampak RCW seperti orang muda.

Urat kat tangan tak nampak pun. Muda lah tu kan masih. Hehe.

Gambar Rozita Che Wan Mac 2011, Rozita Che Wan,Rozita Che Wan artis,Rozita Che Wan pelakon,Rozita Che Wan blog, Rozita Che Wan seksi, Rozita Che Wan skirt,Rozita Che Wan foto,Rozita Che Wan terbaru,Rozita Che Wan umur,video Rozita Che Wan,Rozita Che Wan panas,tudung Rozita Che Wan,skandal Rozita Che Wan,youtube Rozita Che Wan,Rozita Che Wan telanjang,Rozita Che Wan mantap,wajah Rozita Che Wan,info Rozita Che Wan,wiki Rozita Che Wan,Rozita Che Wan menawan, Rozita Che Wan filem,Rozita Che Wanpos,filem Rozita Che Wan,lahirkan, berasal, Alor Setar, Kedah, tujuh beradik, penerbangan Malaysia(MAS), pramugari, bertugas, modeling, enam, bulan,berlakon, Rozita Che Wan selebriti,Rozita Che Wan aktres,Rozita Che Wan bintang,Rozita Che Wan aktif,Rozita Che Wan gambar,Rozita Che Wan cerai,mac

Westlife tetap nombor satu

Westlife tetap nombor satu

APABILA kumpulan yang berasal dari Dublin, Ireland, Westlife dicanangkan akan mengadakan sebuah konsert besar di negara ini, tidak dinafikan ada segelintir yang melahirkan rasa terkejut.

Perasaan itu bukan kerana tidak percaya kumpulan itu akan bertandang ke negara ini untuk ke sekian kalinya, tetapi persoalan yang bermain di fikiran adalah tentang populariti mereka.

Mungkin ada yang mempersoalkan apakah Westlife masih memiliki aura yang berupaya menarik perhatian peminat untuk menonton persembahan mereka.

Sementelah nama mereka dilihat tidak begitu kuat jika hendak dibandingkan sedekad lalu, sedikit sebanyak ia telah mengundang perasaan skeptikal sama ada konsert mereka itu akan mencatatkan kejayaan luar biasa.

Ternyata, segala telahan itu meleset sama sekali kerana Westlife yang masih kekal dianggotai oleh Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily dan Shane Filan telah membuktikan keunggulan mereka sebagai seorang penghibur.

Bertempat di Stadium Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur hujung minggu lalu, hampir 10,000 penonton dan peminat Westlife telah memenuhi setiap ruang di dalam stadium dengan satu tujuan – untuk berhibur dan mengimbau nostalgia bersama penyanyi pujaan mereka.

Percayalah, setiap seorang daripada penonton yang hadir pasti akan setuju bahawa persembahan Westlife pada malam itu telah membawa mereka menyusuri jalan kenangan dengan rangkaian lagu-lagu hits mereka.

Penulis yakin mereka yang menonton konsert Westlife tempoh hari adalah mereka yang telah membesar dengan lagu-lagu dendangan kumpulan itu sejak 13 tahun lalu (termasuk diri penulis).

Westlife, tetap, nombor, satu, kumpulan, berasal, Dublin, Ireland, Westlife, mengadakan, sebuah, konsert, besar, negara, segelintir, melahirkan, rasa, terkejut, memiliki, aura, berupaya, menarik, perhatian, peminat, menonton, persembahan, mereka, sedekad, mengundang, perasaan, skeptikal, konsert, mereka, mencatatkan, kejayaan, luar, biasa, Ternyata, meleset, sama, sekali, anggotai, Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan, penghibur, westlife tetap, nombor, tetap nombor, Viva La Vida, nyanyian, asal, Coldplay, Only Girl, In the World, Rihanna, The Time, Dirty Bit, The Black Eyed Peas, Bad Romance, Lady Gaga

Moluccas kini berdua

Moluccas kini berdua

SEJAK awal penubuhan kumpulan Moluccas yang dianggotai oleh Milly Pita Carin Loppies, Lea Naomi Risamasu dan Maria Da’ Silva, kumpulan yang berasal dari Kepulauan Maluku, Indonesia Timur itu tidak habis-habis dilanda masalah.

Pada mulanya, Moluccas dianggotai Pita, Naoimi dan Audrey tetapi berlaku pergeseran dalaman menyebabkan Audrey meninggalkan kumpulan tersebut dan kekosongan itu diisi oleh Maria.

Setelah melahirkan dua album, SE (2002) dan US2U (2008), Moluccas cuba untuk kekal bertiga, namun usaha itu gagal kerana dua anggotanya membawa haluan sendiri.

Biarpun pernah dinobatkan sebagai Duo/Kumpulan baru terbaik di Anugerah Planet Muzik (APM) 2003 yang berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur, ternyata itu bukan jaminan bagi Moluccas mengekalkan anggota sedia ada.

Melihatkan senario yang boleh mematikan kumpulan tersebut, sebagai pengasas Moluccas, Pita berkata, sudah tentu dia tidak mahu nama itu berkubur.

“Moluccas tetap ada dan Moluccas yang baru, kini berdua. Saya bersama Audrey. Ya, Audrey kembali menganggotai Moluccas setelah kami bertemu dalam satu festival muzik jazz di Indonesia, baru-baru ini.

“Jadinya, Naomi dan Maria sudah keluar. Mereka kini lebih selesa menyanyi di gereja-gereja,” jelas Pita.

Pita berkata demikian kepada Hits seusai majlis pelancaran Facebook dan Twitter Indopek di Bangsar, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Kekuatan vokal yang dipamerkan Pita ketika membuat persembahan di majlis tersebut mengundang persoalan, mengapa dia tidak mahu tampil solo?

“Sebenarnya begini, saya akan tampil dengan album single solo pertama yang judulnya kita rahsiakan dahulu.

“Namun saya tidak pernah terfikir untuk berdiri secara solo. Alasannya bukan kerana keadaan industri muzik yang meruncing tetapi saya selesa berdua atau bertiga.

“Selepas pelancaran album single solo pertama saya nanti, akan ada album Mollucas iaitu gabungan saya dan Audrey untuk peminat,” katanya yang sudah lima tahun menetap di Malaysia kerana berkahwin dengan rakyat tempatan.

Moluccas, kini, berdua, SEJAK, awal, penubuhan, kumpulan, Moluccas, dianggotai, Milly Pita Carin Loppies, Lea Naomi Risamasu, Maria Da’ Silva, berasal, Kepulauan Maluku, Indonesia Timur, landa, masalah, Facebook, Twitter, Indopek, Bangsar, Kuala Lumpur, rakyat, tempatan, solo, festival, muzik, jazz, Anugerah, Planet, Muzik, (APM), berlangsung, Stadium, Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur, jaminan, mengekalkan, anggota, single, solo, berkahwin, rakyat, tempatan, Pita, secara, solo, Malaysia