Tag Archives: CUKUP

Nanu Baharuddin Pelihara Anjing?

Nanu Baharuddin Pelihara Anjing?

Memang panas, melahar dan sudah cukup menjadi bualan hangat orang dimana-mana dunia maya buat ketika ini. Menjadikan isu itu lebih sensitif lagi bila ianya menyangkut soal agama dan akidah.

Pembelaan/peliharaan anjing di dalam rumah/kediaman dikalangan umat Islam kini sudah semakin meningkat dan dibimbangi ianya boleh memberikan kesan terhadap institusi di dalam jati seorang muslim/muslimah. Kecuali dalam hal-hal yang diharuskan oleh syarak dengan syarat yang tertentu. Wallahualam.

Banyak isu yang dibahaskan dalam pemeliharan anjing ni, tak terkira perdebatannya. Kalau korang nak kepastian, sila rujuk kepada ustaz/ulama yang berdekatan yer.

Sebab kalau bukan dari golongan ini, pasti jawapan standart yang dikeluarkan adalah ‘pelihara anjing tidak haram, cuma perlu samak jer’. Huhu. Kan bagus bela kucing, binatang kesayangan Rasulullah SAW.

Nanu Baharuddin, Pelihara, Anjing, panas, melahar, sudah, cukup, bualan, hangat, dunia, maya, ketika, sensitif, menyangkut, soal, agama, akidah, Elai galeri, Nanu Baharuddin hiburan, Nanu Baharuddin info, Nanu Baharuddin mail, Nanu Baharuddin menarik, Nanu Baharuddin misteri, Nanu Baharuddin model, Nanu Baharuddin mtv, Nanu Baharuddin myspace, Nanu Baharuddin popular, Nanu Baharuddin portofolio, Nanu Baharuddin pos, Nanu Baharuddin rahsia, Nanu Baharuddin seksi, Nanu Baharuddin semasa kecil, Nanu Baharuddin surat, Nanu Baharuddin tagged, Nanu Baharuddin terbaru, Nanu Baharuddin terkenal, Nanu Baharuddin terkini, Nanu Baharuddin unik, Nanu Baharuddin wajah, Nanu Baharuddin Web, syarak, muslim, muslimah, bela. kucing, binatang, kesayangan, Rasulullah, SAW

BELUM CUKUP UMUR MOVIE TRAILER

BELUM CUKUP UMUR MOVIE TRAILER

[media id=459 width=500 height=400]

Sinopsis

Aya (15 tahun), Ares (15 tahun), dan Brenda (15 tahun) remaja SMU yang bersahabat sejak lama.

Suatu hari persahabatan mereka digemparkan oleh berita bahwa Aya hamil oleh Ares. Brenda ngamuk dan memukul Ares.

Lalu mereka bertiga memikirkan solusi dari masalah hamilnya Aya. Akhirnya tercetuslah ide untuk menggugurkan kandungannya Aya.

Karena Aya dan Ares belum siap untuk menikah dan Karena Aya dan Ares juga merasa belum cukup umurnya untuk memikul beban seberat itu.

Dengan berbekal wang seadanya dan ijin untuk nginap di rumahnya Brenda, akhirnya dimulailah perjalan mereka untuk mencari tempat menggugurkan kandungan.

Dalam perjalanannya, mereka menemui berbagai macam kendala.

Persahabatan mereka diuji. Ternyata, menyelesaikan masalah yang seharusnya belum mereka hadapi di usianya itu tidak semudah yang mereka bayangkan.

Akhirnya mereka bertiga memutuskan untuk pulang.

Aya bertekad apapun yang akan terjadi Ia dan Ares yang harus menanggungnya.

Sutradara

Nayato Fio Nuala

Pemeran

Joanna Alexandra
Zidni Adam
Mentari

Genre

Drama

BELUM CUKUP,BELUM CUKUP treler baru, BELUM CUKUP treler foto, BELUM CUKUP treler kostum, BELUM CUKUP treler filem, trailer filem BELUM CUKUP, BELUM CUKUP treler, BELUM CUKUPĀ  treler filem, treler filem BELUM CUKUP, BELUM CUKUP treler filem,filem lucu BELUM CUKUP, BELUM CUKUPĀ  klip video lucu, BELUM CUKUP skrip, filem-filem lucu BELUM CUKUP, BELUM CUKUP trailer filem terbaru, playlist, treler foto, treler filem web, treler filem video, putar treler filem, treler filem youtube, treler filem terbaru, update treler filem, treler filem, filem super foto, treler filem mendatang, filem super web, menonton filem treler online, menonton treler filem, filem super video, filem super putar, filem super youtube, filem indonesia, artis, super filem terbaru, filem super update, super film, gosip,filem, treler, mtv, hiburan, penyanyi, aktor, Horor, aktris, model, AS, hollywood, paparazzi foto, romantis, komedi, BELUM, CUKUP, UMUR, MOVIE, TRAILER