Tag Archives: hanya

IZ OIAM – Iz Mohon Maaf

IZ Oiam

[media id=182 width=500 height=400]

IZ OIAM – Iz Mohon Maaf

Bukan mudah untuk menjadi seorang selebriti. Setiap pergerakan dan tingkah laku pastinya akan menjadi perhatian banyak pihak. Jika ada sesuatu yang tidak kena dilakukan, sudah tentu pelbagai cerita kurang sedap akan ditulis sekaligus mencalarkan imej penyanyi tersebut.

Mungkin itulah yang dilalui oleh penyanyi berbakat besar, Iz Sulaini yang mula dicungkil bakatnya melalui program realiti One In A Million (OIAM) musim pertama. Anak muda berusia 26 tahun ini dilabelkan sombong serta anti media berbahasa Melayu. Benarkah begitu?

Berpeluang mendekati Iz baru-baru ini, dapat dirasakan label yang diberikan kepadanya itu agak kurang tepat. Pada pertemuan tersebut Iz kelihatan cukup santai, ramah dan bijak mengambil hati pihak media yang menemubualnya.

Bagaimanapun anak muda berbakat besar ini tidak menafikan pernah terdengar gosip yang mengatakan dirinya sombong dan dia sendiri tidak tahu bagaimana gosip tersebut boleh tercetus.

“Saya sendiri tidak tahu bagaimana orang boleh cakap saya sombong. Mungkin kerana cara pemakaian dan pembawaan diri saya ketika saya bertemu dengan pihak media. Saya akui saya masih terlalu baru dalam bidang ini dan masih banyak yang perlu saya pelajari.

“Kadang-kadang dalam pertemuan pertama, saya agak senyap kerana tidak mahu dikatakan ‘over’. Tetapi bila saya senyap, orang kata saya sombong pulak. Sedih jugak bila ada orang yang cakap saya sombong sebab saya seorang yang suka berkawan. Tapi saya ambil kritikan tersebut secara positif dan berjanji memperbaiki kelemahan itu.

“Saya juga mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf kepada mana-mana pihak yang mungkin pernah beranggapan saya sebegitu. Saya percaya ini semua hanyalah salah faham dan selepas ini saya mahu tonjolkan personaliti diri saya agar orang lebih mengenali saya,” katanya yang baru sahaja menyambut hari lahirnya yang ke-26 tahun pada 8 Jun lalu.

Ditanya tentang spekulasi ramai yang mengatakan dia anti media berbahasa Melayu pula, Iz segera menafikannya. Katanya dia tidak pernah memilih media kerana percaya kejayaan seseorang artis itu bergantung rapat dengan pihak media.

“Saya tidak pernah ‘pilih bulu’. Baik media cetak atau elektronik, saya tidak kisah sama ada media berbahasa Melayu atau Inggeris. Buktinya cerita pertama tentang diri saya keluar di dalam majalah berbahasa Melayu.

“Malah saya juga selalu diundang untuk menjayakan program Malaysia Hari Ini di TV3 dan Selamat Pagi Malaysia di RTM. Pada saya mungkin ada orang beranggapan begitu sebab sebelum ini saya selalu menyanyikan lagu-lagu berbahasa Inggeris.

“Oleh sebab itu, saya kini telahpun menghasilkan single Melayu, “Cinta Akhir” yang saya harap dapat mengubah persepsi tersebut. “Cinta Akhir” adalah kerjasama saya dengan komposer dari Indonesia, Bemby Noor dan sehingga kini lagu tersebut mendapat respon yang cukup baik daripada peminat saya,” jelasnya tenang.

Bercerita tentang kerjaya seninya, Iz yang mula berminat dalam seni sejak berusia 12 tahun menyatakan dia kini dalam perancangan untuk menghasilkan sebuah album penuh. Namun katanya banyak pihak yang memberikan nasihat agar dia menghasilkan single terlebih dahulu kerana keadaan pasaran muzik yang agak lembap.

Oleh sebab itu, Iz yang popular dengan lagu “Gonna Be Alright” sebelum ini mengambil kesempatan untuk memperkenalkan dua buah lagu barunya kepada umum, “Alone” selain “Cinta Akhir” yang diharapkan dapat memberikan tuah kepadanya.

“Saya memang mahu hasilkan album penuh, tetapi saya tak mahu hasilkannya secara terburu-buru kerana saya mahukan album saya benar-benar berkualiti. Itulah sebabnya saya mengambil masa yang agak panjang untuk menyiapkannya.

“Selain itu saya juga mengkaji tentang selera tempatan dengan melihat lagu-lagu yang popular sekarang. Saya yakin konsep album yang saya ketengahkan iaitu pop dengan menyelitkan elemen R&B dan hip hop akan diterima peminat.

“Ini kerana peminat sekarang semakin matang dan bijak mengenai muzik. Pada saya sudah tidak ada lagi istilah muzik urban kerana semua orang tidak kira di bandar atau di kampung boleh menikmati muzik yang mereka sukai.

“Kita jangan fikir orang kampung tidak suka dengan muzik R&B atau hip hop kerana saya menerima banyak respon daripada orang kampung yang sukakan muzik sebegini,” jelas Iz yang memiliki ijazah Sarjana Muda dalam bidang komunikasi dan pengiklanan dari Royal Melbourne Institute of Technology.

Mengakui persaingan di dalam dunia seni tempatan sangat sengit, Iz yang sentiasa optimis dengan apa yang dilakukannya memberitahu dia mahu menampilkan kelainan agar para peminat mudah mengingatinya. Ini termasuklah daripada aspek imej, personaliti serta lagu-lagu yang dinyanyikannya.

“Sekarang terlalu ramai penyanyi yang berbakat dan saya percaya kalau hanya bersandarkan bakat semata-mata, seseorang itu tidak akan sampai ke mana. Ia perlu disertai dengan pakej termasuklah vokal serta imej yang menarik.

“Selain itu, lagu-lagu yang kita nyanyikan juga tidak boleh syok sendiri. Pendek kata untuk terus cemerlang kita perlu sentiasa belajar dan memperbaiki diri kita,” ujar Iz yang turut berkemampuan mencipta lagu dan menulis lirik.

IZ Oiam

IZ Oiam, IZ Oiam musik, IZ Oiam video, IZ Oiam foto, IZ Oiam cinta, IZ Oiam berita, IZ Oiam awek, IZ Oiam kontraksi, IZ Oiam Hiburan, IZ Oiam malaysia, IZ Oiam Melayu, IZ Oiam gambar, IZ Oiam cerita, IZ Oiam pilihan, IZ Oiam kl, IZ Oiam bf1,Berita Hiburan musik, Berita Hiburan video, Berita Hiburan, Berita, Hiburan cinta, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan, Berita Hiburan Indonesia,Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan pilihan, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan bf1, Artis musik, Artis video, Artis foto,A rtisArtis berita, Artis awek, Artis kontraksi, Artis Hiburan, Artis malaysia, Artis Melayu, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis gambar, Artis cerita, Artis pilihan, Artis kl, Artis bf1, Artis foto, Artis Indon, Artis cinta, berita, hiburan, artis, video, foto, album, awek, cari berita, cari artis, cari gambar, cari jodoh, cari lelaki, cari cari, cari malaysia

Shia LaBeouf star dari transformasi

23

[media id=179 width=500 height=400]

Shia LaBeouf star dari transformasi

He may have one of the most mispronounced names in Hollywood, but there’s no doubt that Shia LaBeouf is one its biggest rising stars.

At just 23, he already has a CV packed with youthful TV work and films including Disturbia, Transformers and Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, in which he plays the eponymous archaeologist’s son.

Later this year, LaBeouf starts shooting leading roles in John Grisham’s The Associate and in Oliver Stone’s Wall Street sequel, Money Never Sleeps.

He also revealed to the BBC, this week, that work is underway on a new Indiana Jones movie.

“Steven [Spielberg] just said he cracked the story on it before I left and I think they’re gearing that up,” he said.

Now he’s back on the big screen in the sequel Transformers: Revenge of the Fallen.

Here, LaBeouf discusses giant robots, the perils of working on a Michael Bay blockbuster, and how Megan Fox is “as alien as the aliens”.

transformers

Apa yang berbeda tentang karakter Sam ini baru di film Transformers?

Dia sedikit lebih dari seorang pemimpin. Dia hanya disimpan dunia – ia berhadapan dengan kehilangan kewarasan, ia mendapatkan ini gila bit informasi … ia berusaha untuk keluar sendiri mengukirkan sedikit dunia, pergi dari introspeksi dan bimbingan dari orang tua.

Jangan Anda merasa sedikit upstaged oleh semua robot?

Tidak dalam keadaan buruk. Ada saat ketika Anda tidak ingin orang melihat Anda karena Anda tahu apa yang Anda katakan terasa aneh. They’re great co-stars. They’re unbelievably amazing untuk menonton, rasanya sama saja dengan Megan – ia sebagai asing sebagai aliens. She’s looking fenomenal. Mudah bagi saya, saya hanya hidup dalam bayangan.

Is it a bit of a distraction bekerja dengan seseorang secantik Megan Fox?

It’s the best kind of selingan – it’s great untuk pasukan semangat. Anda mendapat 50 orang bersama-sama untuk enam atau tujuh bulan, sehingga besar untuk Megan Fox sekitar.

Ini bukan situasi yang mudah baginya untuk mendapatkan orang-orang gasang terlihat setiap saat. Anda harus menjadi sangat kuat hati orang untuk dapat berhubungan dengan itu – yang dia. Dia seperti salah satu dudes, jika Anda bisa bayangkan itu.

Bekerja pada film-film Michael Bay sebagai bising dan melelahkan karena terlihat?

Jauh lebih parah! Tidak ada yang berasal dari teater dengan cedera. Film ini sulit untuk membuat, mereka agresif, they’re a punch ke ribs. Kami menjual sebuah kegelisahan menyerang, sehingga untuk membuat yang Anda punya untuk tinggal.

Anda film sekitar pyramids di Mesir dan di Petra di Yordania – apa saja seperti menggunakan beberapa tempat yang paling terkenal di dunia sebagai pribadi Anda bermain?

Mereka hanya membukanya atas dan marilah kita lakukan apapun yang kita ingin – itu menarik. Anda hampir tidak dapat percaya bahwa mereka sedang membuat itu.

Tapi kami hormat dari tempat yang di … jika orang lain ingin film di pyramids mereka akan melihat kembali dan meminta kami film ‘hormat mereka kepada kami? ”

Film pertama yang dibuat lebih dari $ 700m (£ 428m) – kelak adalah klasik panas blockbuster. Adalah sebuah film seperti ini hanya membuat banyak wang?

Saya bayangkan di studio dari perasaan adalah – film ini mendukung sistem studio dan membuat agar mereka bisa bertahan hidup. Mereka hanya pergi melalui bencana keuangan.

I know that Mike [sutradara Michael Bay] tidak tertarik di dalam itu. Dia hanya ingin meniup pikiran rakyat. Tujuan utama dalam membuat film seperti ini, adalah untuk memperkenalkan orang-orang untuk magic tricks.

Dan saya pasti tidak muncul setiap hari berpikir tentang membayar cek. I’m finansial maju dibandingkan dengan di mana saya datang. Saya baik setelah film pertama – saya tidak muncul lagi untuk mendapatkan bayaran.

Bagaimana Anda bersantai di antara film?

Aku menonton film! Saya tinggal di rumah saya. Aku melakukan hal-hal duniawi biasa. Saya suka skeet [tanah liat punai] gambar, saya ingin saya naik sepeda motor, saya telah mendapatkan uang logam koleksi – dan saya mendapatkan menjadi saham.

Shia LaBeouf, Shia LaBeouf musik, Shia LaBeouf video, Shia LaBeouf foto, Shia LaBeouf cinta, Shia LaBeouf berita, Shia LaBeouf awek, Shia LaBeouf kontraksi, Shia LaBeouf Hiburan, Shia LaBeouf malaysia, Shia LaBeouf Melayu, Shia LaBeouf gambar, Shia LaBeouf cerita, Shia LaBeouf pilihan, Shia LaBeouf kl, Shia LaBeouf bf1,Berita Hiburan musik, Berita Hiburan video, Berita Hiburan, Berita, Hiburan cinta, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan, Berita Hiburan Indonesia,Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan pilihan, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan bf1, Artis musik, Artis video, Artis foto,A rtisArtis berita, Artis awek, Artis kontraksi, Artis Hiburan, Artis malaysia, Artis Melayu, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis gambar, Artis cerita, Artis pilihan, Artis kl, Artis bf1, Artis foto, Artis Indon, Artis cinta, berita, hiburan, artis, video, foto, album, awek, cari berita, cari artis, cari gambar, cari jodoh, cari lelaki, cari cari, cari malaysia

Siapakah Sophia Ridza?

Siapakah Sophia Ridza? , Sophia Ridza musik, Sophia Ridza mtv, Sophia Ridza berita,Sophia Ridza Web, Sophia Ridza galeri, Sophia Ridza foto, Sophia Ridza portofolio, Sophia Ridza album,Sophia Ridza info, Sophia Ridza filem, Sophia Ridza terbaru, Sophia Ridza pos, Sophia Ridza surat,Sophia Ridza mail, Sophia Ridza model, Sophia Ridza model antarabangsa, Sophia Ridza  bergaya, Sophia Ridza menawan, Sophia Ridza hebat, Sophia Ridza tubuh cantik, Sophia Ridza badan fit, Sophia Ridza tubuh fit, Sophia Ridza badan langsing, Sophia Ridza terkenal, RSophia Ridza popular, Sophia Ridza myspace, Sophia Ridza youtube, Sophia Ridza facebook, Sophia Ridza friendster, Sophia Ridza tagged,  Sophia Ridza yahoo massanger, Sophia Ridza blog, Sophia Ridza menarik, Sophia Ridza unik, Sophia Ridza wajah, Sophia Ridza rahsia, Sophia Ridza biodata, Sophia Ridza hiburan, Sophia Ridza terkini, Sophia Ridza seksi.

Siapakah Sophia Ridza?

sophia-ridza

Sejak putus chenta ni, lama tak bercerita soal chenta dalam blog hodoh ni. Well, setiap manusia normal pasti mempunyai sekelumit cinta dan harapan di dalam hati mereka. Khai pernah kenal ramai orang yang dengan sedap mulut kata diorang taknak kahwin sampai tua. Bagi diorang couple atau ada pasangan ni membuang masa. Diorang lebih rasa macho hidup seorang diri. Inilah contoh manusia yang memutuskan keturunan nabi Allah, Adam AS. Takde beza dengan Gay dan Lesbian. Kita ada pun kerana cinta.

Khai terima email dari gadis bernama Zafirah berceritakan mengenai kisah cinta seorang pelajar Malaysia di Korea bernama SOPHIA SURAYA BT RIDZA ABDUH. Kisah cintanya gadis bertuah ni pasti akan buat korang tersenyum atau mungkin cemburu gile bagi korang yang perempuan. Boleh dikatakan, kisah cinta seperti Sophia hanya satu dalam sejuta, atau mungkin inilah satu buat selama-lamanya. Bertuahnya gadis melayu ni ya?

Sophia Ridza di Malaysia hanya gadis biasa tetapi bukan di Korea. Di sana, Sophia adalah gadis yang gadis yang sebaris dengan selebriti. Sophia Ridza adalah rakyat Malaysia yang telah berada di korea lebih 5 tahun untuk meneruskan pelajarannya dalam bidang Engineering. Entah bagaimana, Sophia boleh terjebak menjadi seorang panel dalam sebuah rancangan tv di korea bertajuk Chit Chat of Beautiful Ladies. Sebuah rancangan yang mengumpulkan gadis-gadis cantik dari seluruh pelusuk dunia termasuk Malaysia berceritakan tentang pengalaman mereka dengan kebudayaan yang ada di Korea tetapi yang lebih dibincangkan, adalah mengenai lelaki di Korea. Ianya ada ditayangkan di KBS World, CH 303 Astro setiap Khamis jam 6:10 Petang.

sophia-ridza-8

Selepas dua tahun Sophia bersama rancangan tersebut, tanpa diduga, pada suatu hari rancangan tersebut di datangi seorang jejaka ‘gentleman’ Korea bernama Jang Dong Ock yang melamar Sophia secara LIVE. Diulangi, secara LIVE yang membuatkan Sophia tersipu-sipu kebingungan. Siapa pembaca Justkhai yang berani buat muka tebal macam tu sila angkat tangan? Hehehe.