Tag Archives: hiburan artis

Yuna di konsert 2 malam Petronas

Yuna di konsert 2 malam Petronas

Baru-baru ni Yuna ada buat konsert iaitu persembahan 2 malam di Dewan Filharmonik PETRONAS. Menamakan konsert Perjalanan Seni Yuna.

Tengok pentas ramai okestra yang dijemput Yuna dalam sama-sama menjayakan malam itu. Sungguh tak disangka, tiket untuk konsert 2 malam itu habis dijual dan ratusan peminat membanjiri dewan. ho. Tahniahlah Yuna, memang Yuna paling best juga lah, album di US pun bakal menletop-letop tak lama lagi. :P)

Yuna, konsert, malam, Petronas, persembahan, Dewan Filharmonik, PETRONAS, Perjalanan, Seni, pentas, ramai, okestra, jemput, menjayakan, tiket, habis, jual, ratusan, peminat, membanjiri, dewan, Tahniah, paling, best, album, US, hiburan tempatan, hiburan artis, hiburan melayu, hiburan asia, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan musik, Berita Hiburan pilihan, Berita Hiburan video, artis wanita, artis melayu, artis popular, web artis, gambar artis, foto artis

Amber tidak sabar

Amber tidak sabar

Sangat teruja dan tidak sabar untuk mengadakan persembahan sempena MASiF,” itulah kata Amber Davis.

Penyanyi popular dari Filipina Amber atau nama sebenarnya, Amber Alejo Rowley Davis, 26, kelahiran Mesa, Arizona, Amerika Syarikat itu bakal mengadakan dua persembahan pada Music, Arts and Style Internaional Festival (MASiF) yang berlangsung selama tiga hari mulai 15 September ini di Kuala Lumpur City Centre (KLCC).

Kata Amber, dia akan mengadakan persembahan tertutup yang lebih formal dan untuk persembahan itu lagu-lagu dendangannya lebih menjurus kepada irama balada.

Sementara persembahan di tempat terbuka pula, Amber lebih senang memilih tiga buah lagu yang rancak untuk disesuaikan dengan persekitaran.

“Setiap persembahan saya akan menyanyikan tiga buah lagu. Rasanya lagu balada lebih sesuai untuk persembahan tertutup sebab ia lebih formal. Manakala lagu rancak untuk penonton di tempat terbuka,” katanya kepada Utusan Malaysia melalui emel.

Menurut Amber, jemputan pihak penganjur ibarat bulan jatuh ke riba kerana sudah lama dia menyimpan hasrat untuk melawat Malaysia.

Katanya, sejak enam tahun lalu dia sudah menonton iklan pelancongan Malaysia Truly Asia dan sejak itulah menyimpan hasrat untuk datang ke sini.

Jelas Amber, dia amat tertarik dengan konsep festival yang memasuki tahun kedua penganjuran kerana ia berteraskan tiga genre seni iaitu muzik, lukisan dan fesyen.

Amber, Penyanyi, popular, Filipina, Amber, Amber, Alejo, Rowley, Davis, kelahiran, Mesa, Arizona, Amerika Syarikat, mengadakan, dua, persembahan, Music, Arts, Style, Internaional, Festival, (MASiF), berlangsung, selama, tiga, hari, mulai, September, Kuala Lumpur, City, Centre, (KLCC),tertutup, formal, lagu, dendangannya, irama, balada, hiburan asia, hiburan melayu, hiburan malaysia, aktris, pelakon wanita, pelakon tv, berita hiburan, hiburan kl, hiburan artis, Artis video, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, foto artis, gambar artis, galeri artis, artis seksi, artis cantik, artis kahwin, artis cinta, hiburan gosip, artis antarabangsa

Sepah The Movie Diteruskan Walaupun Sepah Berpecah

Sepah The Movie Diteruskan Walaupun Sepah Berpecah

Filem Sepah The Movie tetap akan diteruskan penggambarannya walaupun kumpulan Sepah sudah berpecah.

Penerbit filem itu, Hasni Maulod menganggap anggota kumpulan itu mampu boleh bersikap profesional bagi menjayakan filem itu walaupun mereka berpecah selain mereka juga masih muda.

“Kami mengikuti perkembangan kumpulan Sepah sejak mereka menyertai Maharaja Lawak dan drama Sepah sehinggalah kami menemui penulis skrip drama itu untuk berbincang menghasilkan filem ini.

Sebelum berpecah anggota Sepah iaitu Shuib, Jep dan Mamat telah menandatangani perjanjian untuk membintangi filem ini.

Jadi, atas sebab itu kami merasakan tiada masalah yang akan berlaku walaupun kumpulan itu sudah berpecah” katanya pada sidang media filem tersebut di Bukit Kiara Equestrian & Country Resort, di sini, Isnin.

Kata Hasni pihaknya tidak bermaksud untuk mengeksploitasi Sepah disebabkan kontroversi yang melanda diri mereka.

“Pada saya, apabila dilanda masalah, mereka perlu meninggalkan masalah peribadi yang akan menjejas kemampuan mereka untuk melakukan yang terbaik” katanya.

Sementara itu, Jep dan Mamat sepakat untuk bersikap profesional dalam filem ini bagi menghormati kontrak yang telah ditandatangani.

“Sebenarnya kami dah lama nak berpecah tetapi secara tidak rasmi. Apabila sudah menandatangani kontrak, tidak sangka pula saya dan Shuib menerima tawaran untuk membuat album seterusnya menubuhkan Sepahtu. Jadi apabila kami sudah membuat persetujuan, kami perlu lebih profesional” kata Jep.

Dalam pada itu, Mamat yang bergerak seorang diri dengan mengekalkan nama Sepah tidak mempunyai masalah untuk berlakon bersama-sama.

“Walaupun kami sudah berpisah, mereka masih sahabat saya dan kami pernah menjulang suatu yang sangat besar. Apa yang terjadi telah ditakdirkan oleh Allah. Mereka sahabat saya dan kami pernah bersujud bersama-sama” ujarnya.

Sepah The Movie turut dilakonkan oleh Jehan Miskin, Yus dari kumpulan Jambu, Asrul Raja Lawak, pelakon baru Anzalna Nasir dan Ramona Qadira iaitu finalis Dewi Remaja 2010/2011.

Filem arahan MP Roslin ini akan menjalani penggambaran pada minggu hadapan dan dijangka menemui penonton pada Jun 2012.

Sepah The Movie, Sepah, Berpecah, Filem, Sepah, The, Movie, penggambarannya, kumpulan, Sepah, berpecah, Penerbit, filem, Hasni, Maulod, kumpulan, mampu, bersikap, profesional, menjayakan, filem, masih, muda, Kami, mengikuti, perkembangan, kumpulan, Maharaja Lawak, drama, Sepah, menemui, penulis, skrip, drama, berbincang, menghasil, filem, anggota, Shuib, Jep, Mamat, menandatangani, perjanjian, membintangi, filem, Jehan Miskin, Yus, Jambu, Asrul, Raja Lawak, pelakon, baru, Anzalna Nasir, Ramona Qadira, finalis, Dewi, Remaja, arahan, MP Roslin, artis baru, artis wanita, hiburan artis, hiburan terkini, hiburan masa kini, hiburan malaysia, hiburan melayu, gambar artis, foto artis, galeri artis, biodata artis, berita artis, pos hiburan