Tag Archives: ini

Ungu – Jika itu yang Terbaik

Band Ungu – Tercipta Untukku, Ungu musik, Ungu mtv, Ungu berita, Ungu Web,Ungu galeri, Ungu foto, Ungu portofolio, Ungu album, Ungu info, Ungu filem, Ungu terbaru, Ungu pos, Ungu surat, Ungu mail.

Ungu – Jika itu yang Terbaik

[media id=66 width=500 height=400]

13


Ungu atau Ungu Band adalah sebuah kumpulan muzik daripada Indonesia dan dianggotai vokalis Pasha, pemain bass, Makki, pemain gitar Onci dan Eda dan pemain dram, Rowman. Ditubuhkan pada 1996, Ungu Band hingga kini telah menerbitkan 4 buah album. Kumpulan ini membawa lagu beraliran pop rock yang dirakam di bawah label Trinity Optima Production. Album Surgamu (2006) merupakan album perdana berbentuk rohaniah bagi kumpulan Ungu. Ia mendapat samputan yang menggalakkan. Album Para Pencari Mu merupakan album kedua jenis bagi kumpulan Ungu. Ia juga diolah dalam bentuk rohaniah, yang memuja dan memuji serta melahirkan keluh kesah terhadap kehidupan. Ia mempunyai rentak yang lebih pantas dan muziknya kurang mendayu yang dibawa oleh penyanyinya, Pasha. Para Pencari Mu hanya mengandungi lima buah lagu dengan lima lagi adalah versi karaoke. Dimulakan dengan Para Pencari Mu pada trek pertama yang dihasilkan dalam jalur pop rock dan pantas, “Sesungguhnya” juga tidak lari dari warna rock sebelum Sembah Sujudku dihasilkan dalam irama melankolik.

Farawahida Tidak Kenang Budi!

Farawahida Tidak Kenang Budi!, Farawahida musik, Farawahida mtv, Farawahida berita, Farawahida Danish Web, Farawahida galeri, Farawahida foto, Farawahida portofolio, Farawahida album, Farawahidai info, Farawahida filem, Farawahida terbaru, Farawahida pos, Farawahida surat, Farawahida mail, Farawahida model, Farawahida model antarabangsa, Farawahida bergaya, Farawahida menawan, Farawahida hebat, Farawahida tubuh cantik, Farawahida badan fit, Farawahida tubuh fit, Farawahida badan langsing, Farawahida terkenal, Farawahida popular, Farawahida myspace, Farawahida youtube,  Farawahida facebook, Farawahida friendster, Farawahida tagged, Farawahida blog, Farawahida menarik, Farawahida unik, Farawahida wajah, Farawahida rahsia, Farawahida makanan, Farawahida biodata, Farawahida hiburan, Farawahida terkini, Farawahida seksi.

Farawahida Tidak Kenang Budi!

Itulah reaksi pengurusnya, Julfekar, apabila diminta memberi komen tentang SMS yang dikirim anak didiknya, Farawahida, memaklumkan keputusannya untuk keluar dari naungan Millenium Art Sdn Bhd. Ini ikutan dari surat bertarikh 16 Februari yang dihantar kepada Julfekar, meminta supaya dia dilepaskan dari Millenium Art. Alasan yang diberikan – dia tertekan dan dikongkong. Menurut Julfekar, Farawahida masih terikat kontrak dengan syarikat sehingga Februari tahun depan.

farawahida

“Niat saya baik iaitu ingin memberi peluang kepada artis baru mengetengahkan bakat mereka. Tapi, itulah, sesetengah mereka memang tidak mengenang budi. Dalam kes Farawahida, saya memang ada mendengar dia bercerita benda yang tak baik mengenai saya dan menuduh macam-macam. Walaupun kesal, tapi saya tak mahu ambil kisah sangat sebab saya tahu saya di pihak yang benar,” cerita Julfekar kepada Berita Harian hari ini dalam ruangan ‘Jawablah!’.

Mengikut cerita, Farawahida telah menghilangkan diri sejak awal bulan lalu, selepas berlangsungnya Anugerah Juara Lagu ke-23 dimana dia memenangi Lagu Terbaik dalam kategori Etnik Kreatif. Semua percubaan untuk menghubunginya gagal.

Diminta mengulas tentang dakwaan Farawahida yang dia dikongkong, Julfekar menjelaskan untuk menjadi seorang artis, penampilan harus dijaga, tidak boleh keluar malam dan kena banyak membuat latihan. Katanya, jika benar dia banyak berleter atau mengongkong, itu adalah untuk kebaikannya.

Julfekar juga percaya tindakan Farawahida adalah disebabkan pengaruh orang-orang sekelilingnya. Enggan lagi mengambil tindakan mahkamah, dia berharap Farawahida akan bertemunya untuk berbincang.

Gambar Lisa Surihani Tanpa Makeup

Gambar Lisa Surihani Tanpa Makeup, Lisa Surihani musik, Lisa Surihani mtv, Lisa Surihani berita, Lisa Surihani Danish Web, Lisa Surihani galeri, Lisa Surihani foto, Lisa Surihani portofolio, Lisa Surihani album, Lisa Surihani info, Lisa Surihani filem, Lisa Surihani terbaru, Lisa Surihani pos, Lisa Surihani surat, Lisa Surihani mail, Lisa Surihani model, Lisa Surihani model antarabangsa, Lisa Surihani bergaya, Lisa Surihani menawan, Lisa Surihani hebat, Lisa Surihani tubuh cantik, Lisa Surihani badan fit, Lisa Surihani tubuh fit, Lisa Surihani badan langsing, Lisa Surihani terkenal, Lisa Surihani popular, Lisa Surihani myspace, Lisa Surihani youtube,  Lisa Surihani facebook, Lisa Surihani friendster, Lisa Surihani tagged, Lisa Surihani blog, Lisa Surihani menarik, Lisa Surihani unik, Lisa Surihani wajah, Lisa Surihani rahsia, Lisa Surihani makanan, Lisa Surihani biodata, Lisa Surihani hiburan, Lisa Surihani terkini, Lisa Surihani seksi.

Gambar Lisa Surihani Tanpa Makeup

Gambar Lisa Surihani tanpa make up ni aku dapat dari email yang diforwardkan. Tapi gambar Lisa Surihani tanpa make up tu tak menampakkan sepenuhnya kecantikan Lisa Surihani, jadi aku close up kan gambar ni untuk tatapan korang.

lisa_surihani_wmakeup1

lisa_surihani_wmakeup2

Menurut pengforward email, gambar ini adalah gambar Lisa Surihani pada Roadshow Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008 (ABPBH 2008) yang berlangsung di Kuantuan baru-baru ini.