Tag Archives: Jessica

Coblos Cinta Trailer

123

Coblos Cinta Trailer

[media id=362 width=500 height=400]

sinopsis

Bella berhasil mencalonkan diri menjadi calon ketua BEM kampusnya. Ia pun meminta bantuan tim suksesnya: Putri, Icha, Sasha, dan Heidy. Saingan Bella, Aldi, bakal jadi saingan yang berat. Ganteng, pinter, dan jago merebut hati anak-anak, Aldi juga akan didukung oleh tim suksesnya: Ferry dan Dimas.

Kampanye Aldi berhasil merebut hati anak-anak kampus dengan cara yang memang agak “nakal”, tapi toh efektif. Sementara kampanye Bella terlalu lurus sehingga membosankan. Setelah disadarkan oleh tim-nya, Bella mengubah strateginya dan mulai melakukan politik yang sebenar-benarnya. Langkah itu berhasil, dan Bella mulai mengejar ketertinggalannya.

Tapi, pelan-pelan Bella justru merasa semakin dekat dan tertarik kepada Aldi. Aldi ternyata merasakan hal yang sama. Dan di satu malam, Aldi pun nyaris mencium Bella….

Kejadian tersebut terpotret oleh Anto, mahasiswa pengelola tabloid kampus, yang gemar mencari sensasi. Pacar Bella, Rhino, marah besar. Tim sukses Bella pun berantakan, karena ternyata Icha selama ini memendam perasaan suka pada Aldi.

Pemeran

Nadia Saphira
Tommy Kurniawan
Jessica Iskandar
Marrio Merdhitia
Gracia Indri
Tarra Budiman
Siti Anizah
Melvin Lim
Alessia Cestaro
Hamzah Notonegoro

Produser

Adiyanto

Sumardjono

Coblos Cinta movie, Coblos Cinta movie  treler baru, Coblos Cinta movie  treler foto, Coblos Cinta movie  treler band, Coblos Cinta movie treler filem, trailer filem Coblos Cinta movie, Coblos Cinta movie treler, Coblos Cinta movie treler filem, treler filem Coblos Cinta movie, Coblos Cinta movie  treler filem, filem lucu Coblos Cinta movie, Coblos Cinta movie  klip video lucu, Coblos Cinta movie skrip, filem-filem lucu Coblos Cinta movie, Coblos Cinta movie trailer filem terbaru, playlist, treler foto, treler filem web, treler filem video, putar treler filem, treler filem youtube, treler filem terbaru, update treler filem, treler filem, filem super foto, treler filem mendatang, filem super web, menonton filem treler online, menonton treler filem, filem super video, filem super putar, filem super youtube, filem indonesia, artis, super filem terbaru, filem super update, super film, gosip, filem, treler, mtv, hiburan, penyanyi, aktor, Horor, aktris, model, selebriti, hollywood, paparazzi foto, romantis, komedi, Bf1, indonesia,  selebriti,  Nadia,  Saphira,  Tommy,  Kurniawan,  Ivan,  Gunawan,  Adly,  Fayruz,  Marrio,  Merdhitia,  Gracia,  Indri,  Jessica

Jessica Alba sertai kickball

Jessica Alba sertai kickball

Aktres Jessica Alba bukan saja telah menjadi seorang ibu tetapi kini ‘bergelar’ atlet pula.

Aktres berbakat besar itu mempamerkan kehebatannya bersukan apabila menyertai satu majlis amal sukan kickball di Santa Monica, semalam.

Suaminya, Cash Warren dan anak perempuan mereka, Honor Marie, 2, turut hadir memberi sokongan kepadanya di tepi padang.

Memakai seluar sukan putih, baju T biru dan kasut sukan ‘converse’, Alba mengambil bahagian dalam satu majlis amal ‘Rising Stars of America All Stargame’.

Pertubuhan amal itu yang diasaskan oleh Baron Davis, pemain posisi ‘point guard’ pasukan Los Angeles Clippers, adalah satu badan bukan berasaskan keuntungan yang menganjurkan kem-kem bola keranjang, klinik dan pertandingan sepanjang tahun dengan objektif membantu membina kemahiran kepimpinan golongan muda.

Awal minggu lalu, aktres tersebut diminta berhenti di tepi jalan di Beverly Hills oleh seorang polis peronda selepas dilihat memandu laju.

Sebaik-baik menurunkan cermin kereta sambil tersenyum, polis tersebut menyedari dia telah menghentikan Alba dan bintang filem Open Water itu dibenarkan memandu semula selepas berbual mesra.

Ibu muda berusia 29 tahun itu baru kembali ke Los Angeles selepas satu percutian panjang di Perancis.

Dia tiba di Perancis tanpa ditemani suaminya pada awal Julai bagi menyertai pertunjukan fesyen pada Minggu Fesyen Paris.

Selepas pertunjukan fesyen tersebut, Alba ke Provence, selatan Perancis, untuk bertemu Warren di rumah milik ibu kepada suaminya itu.

Jessica Alba, Jessica Alba foto, Jessica Alba web, Jessica Alba info, Jessica Alba maklumat, Jessica Alba hiburan, Jessica Alba misteri, Jessica Alba berita, Jessica Alba bio, Jessica Alba malaysia, Jessica Alba kawan, Jessica Alba artis, Jessica Alba bf1, Jessica Alba hos

Jessica Alba berkemban di Malaysia?

Jessica Alba berkemban di Malaysia?

Jessica Marie Alba (lahir April 28, 1981)  merupakan sebuah televisyen Amerika Syarikat dan pelakon filem. Dia mulai televisyen dan filem tampil pada usia 13 di Camp Nowhere dan Dunia Rahasia Alex Mack (1994).
Alba menjadi terkenal sebagai pelakon utama dalam siri televisyen Dark Angel (2000-2002) Alba kemudian muncul dalam pelbagai filem termasuk Honey (2003), Sin City (2005), Fantastic Four (2005)., into the Blue (2005), Fantastic Four: Rise of Silver Surfer dan Good Luck Chuck baik di tahun 2007

Oh!Artis sebenarnya bukan selalu sangat tengok wayang.So,Oh!Artis tak taulah sangat perkembangan filem antarabangsa nih.Tempatan punya wayang,Oh!Artis taulah.

Nak dijadikan cerita Oh!Artis terjumpa gambar Jessica Alba berkemban dalam sebuah filem yang dilakon Jessica Alba di Sarawak dahulu dalam sebuah forum Mesra.net.Gambarnya ada dibawah ni..

Awal kehidupan

Alba dilahirkan di Pomona, California  dengan Catherine Alba (née Jensen) dan Mark Alba. Ibunya adalah keturunan Kanada Denmark dan Perancis dan ayahnya adalah Mexico Amerika, walaupun kedua-dua orang tuanya lahir di California (di 1 Disember 2009 Malam ini episod Lopez, George Lopez mengumumkan bahawa ujian DNA menunjukkan Alba menjadi 87% dan 13% Eropah Pribumi Amerika). Dia memiliki saudara yang lebih muda, Yosua.

Ayahnya Terbang kerjaya Tentera membawa keluarga ke Biloxi, Mississippi, dan Del Rio, Texas sebelum menetap semula di California ketika dia berumur sembilan tahun.

Alba digambarkan keluarganya sebagai “sangat konservatif keluarga tradisional , Katolik, keluarga Amerika Latin “dan dirinya sendiri sebagai sangat liberal, ia mengatakan ia telah mengenalpasti dirinya sebagai seorang” feminis “seawal usia lima tahun.

kehidupan awal Alba ditandai dengan banyak penyakit fizikal.

Selama masa kanak-kanak, dia menderita paru-paru runtuh dua kali, sudah radang paru-paru 4-5 kali setahun, serta usus buntu yang pecah dan kista tonsillar  Alba.

Menjadi terisolasi dari anak-anak lain di sekolah, kerana dia berada di rumah sakit begitu sering akibat penyakit-nya tidak ada yang tahu cukup baik untuk berteman dengan dia. Alba juga menderita asma sejak ia masih kecil.

Alba mengatakan bahawa keluarganya sering bergerak juga memberikan sumbangan untuk isolasi dia dari kawan-kawannya.

Dia juga mengakui bahawa ia menderita gangguan obsesif-kompulsif selama masa kecilnya.  Alba lulus dari sekolah tinggi pada usia 16,  dan dia kemudian menghadiri Atlantic Theater Company.

Kehidupan peribadi
Agama

Alba dibesarkan sebagai seorang Kristian di [denominasi Katolik 64] sepanjang masa remajanya,  tetapi meninggalkan gereja selepas empat tahun kerana ia merasa sedang dihakimi untuk penampilannya, menjelaskan: “orang tua akan memukul saya, dan pendeta muda saya bilang itu karena aku memakai pakaian provokatif, ketika aku tidak.

Itu hanya membuatku merasa seperti jika aku dalam apa jua cara yang dikehendaki dengan lawan jenis itu salahku, dan itu membuat saya malu tubuhku dan menjadi seorang wanita “.

Alba juga mempunyai keberatan terhadap pengutukan gereja seks pranikah dan homoseksual, dan kurangnya model peranan perempuan yang kuat dalam Alkitab, menjelaskan “Aku pikir itu adalah panduan baik, tapi pasti bukan bagaimana aku akan menjalani hidup saya “]. [62”-nya [pengabdian keagamaan bermula] memudar “pada usia 15 saat dia tetamu-bintang sebagai remaja dengan gonore pada tekak di episod 1996 dari siri televisyen Chicago Hope.

Teman-temannya di gereja bereaksi negatif terhadap peranan, membuatnya kehilangan kepercayaan pada gereja .

Namun, dia telah menyatakan bahawa ia masih memegang keyakinannya pada Allah walaupun meninggalkan gereja


Kerjaya

Sambil tersenyum wanita muda dalam gaun putih tanpa tali, memegang mikrofon.
Alba di premier Paris 2008 untuk The Eye.

Alba menyatakan minatnya dalam lakonan sejak usia lima tahun. Pada tahun 1992, Alba 11 tahun memujuk ibunya untuk membawanya ke sebuah kompetisi bertindak di Beverly Hills, California yang hadiahnya grand tidak kelas akting.

Alba memenangi hadiah utama, dan mengambil pelajaran pertama aktingnya. Sebuah agen menandatangani Alba sembilan bulan kemudian.

Penampilan pertamanya dalam filem peranan kecil di Camp 1994 ciri-ciri Nowhere sebagai Gail. Dia awalnya disewa untuk dua minggu namun peranannya berubah menjadi kerja dua bulan di peranan utama ketika salah satu pelakon terkemuka tamat.

Alba muncul dalam dua iklan televisyen nasional untuk Nintendo dan JC Penney sebagai seorang anak. Dia kemudian dipaparkan dalam beberapa filem-filem bebas.

Dia bercabang ke televisyen pada tahun 1994 dengan peranan berulang-ulang sebagai Jessica sia-sia dalam tiga episod dari siri komedi Nickelodeon Dunia Rahasia Alex Mack.

Dia kemudian melakukan peranan Maya dalam dua musim pertama dari siri televisyen Flipper  Di bawah bimbingan ibu penjaga pantai nya,.

Alba belajar berenang sebelum dia boleh berjalan, dan dia adalah seorang penyelam bersertifikat PADI, kemahiran yang digunakan secara di acara itu, yang difilemkan di Australia.

Pada tahun 1998, ia tampil sebagai Melissa Hauer dalam episod musim pertama dari drama kejahatan Bochco Steven-Brooklyn Selatan, seperti Leanne dalam dua episod Beverly Hills,, 90210 dan Layla dalam episod The Love Boat: The Next Wave.

Pada tahun 1999, ia muncul dalam komedi bajingan ciri Randy Quaid.

Setelah Alba lulus SMA, ia belajar bertindak dengan William H. Macy dan isterinya, Felicity Huffman, di Atlantic Theater Company, yang dibangunkan oleh Macy dan pemenang hadiah Pulitzer penulis drama dan pengarah filem, David Mamet.

Alba menjadi terkenal yang lebih besar di Hollywood tahun 1999 selepas tampil sebagai ahli sebuah kumpulan sekolah tinggi hati tinggi di Drew Barrymore komedi romantis Never Been Mencium, dan sebagai utama wanita dalam filem komedi-seram 1999 Idle Hands, sebaliknya Devon Sawa.

istirahat besar nya datang ketika penulis / pengarah James Cameron memuat Alba dari kolam dari 1,200 calon untuk peranan askar-kejuruteraan genetik super-, Max Guevara, di siri televisyen Fox-sci fi Dark Angel.

Co-dicipta oleh Cameron, siri ini dibintangi Alba, dan berlari selama dua musim hingga tahun 2002, mendapat pujian kritisnya serta pencalonan Golden Globe  Alba kemudian mendedahkan bahawa ia menderita gangguan makan sementara. Di persiapan Dark Angel.

Jessica Alba berkemban, Jessica Alba berkemban film, Jessica Alba berkemban bugil, Jessica Alba berkemban busana, Jessica Alba berkemban film, aktres Jessica Alba berkemban, Jessica Alba berkemban video, biografi Jessica Alba berkemban, Jessica Alba berkemban oscar, Jessica Alba berkemban filmografi, Jessica Alba berkemban lagu, Jessica Alba berkemban berpesta, Jessica Alba berkemban gambar , Jessica Alba berkemban galeri, Jessica Alba berkemban syuting, Jessica Alba berkemban model, Jessica Alba berkemban seksi, Jessica Alba berkemban foto, Jessica Alba berkemban berita, Jessica Alba berkemban tubuh seksi, Jessica Alba berkemban pernikahan, Jessica Alba berkemban fesyen, Jessica Alba berkemban bikini, Jessica Alba berkemban pernikahan