Tag Archives: menjadi

Selena Gomez Teruja Jadi Hos MTV EMA (Europe Music Award)

Selena Gomez Teruja Jadi Hos MTV EMA (Europe Music Award)

Selena Gomez yang baru berumur 19 tahun telah ditawarkan untuk menjadi hos bagi anugerah MTV EMA yang akan berlangsung di Belfast, North Ireland. Acara berprestij yang akan berlangsung awal November tahun ini akan membariskan sejumlah artis-artis dari eropah yang akan menerima anugerah.

“Saya sangat teruja ditawarkan menjadi hos untuk anugerah ini, bagai mimpi jadi kenyataan. Ini benar-benar satu penghormatan untuk saya.” kata Selena Gomez kepada Contact Music.

Menurut sumber, MTV Europe Music Award tahun ini akan diadakan di Odyssey Arena di Belfas pada 6 November nanti. Acara ini akan ditayangkan secara langsung di MTV mulai pukul 9 malam.

Selena, Gomez, Teruja, Jadi, Hos, MTV EMA, (Europe Music Award), berumur, tahun, menjadi, hos, anugerah, MTV, EMA, berlangsung, Belfast, North Ireland, Acara, berprestij, berlangsung, awal, November, tahun, artis, eropah, menerima, anugerah, Artis cerita, Artis cinta, Artis foto, Artis gambar, Artis hiburan, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis kl, Artis kontraksi, artis malaysia, Artis Melayu, Artis pilihan, Artis video, berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan bf1, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan Indonesia, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Contact, Music, Odyssey, Arena, Belfas

Gementar Siti dalam teruja

Gementar Siti dalam teruja

TEMPOH 16 tahun yang dilalui oleh penyanyi pujaan ramai ini bukanlah satu masa yang singkat sehingga dia berjaya menjadi satu entiti dalam dunia hiburan tanah air.

Pelbagai pengalaman pahit dan manis selain kejayaan luar biasa semuanya sudah dilakar oleh figura unggul bernama Datuk Siti Nurhaliza ini.

Barangkali rekod pencapaiannya dalam bidang seni sukar sekali untuk ditandingi sehingga gelaran penyanyi nombor satu negara terus menjadi miliknya.

Selama bergelar penyanyi, Siti Nurhaliza sudah merakamkan 14 buah album solo yang merangkumi genre pop dan tradisional di mana hampir kesemuanya mencatatkan penjualan yang membanggakan.

Justeru, penghibur kesayangan ramai yang mesra disapa Siti ini nampaknya sudah bersedia untuk mencatatkan satu lagi rekod buat dirinya.

Selepas sekian lama memendam rasa untuk muncul dengan sebuah album Inggeris, akhirnya mimpi Siti bertukar realiti apabila album Inggeris pertamanya, All Your Love sudah mula menjengah pasaran sejak 22 September lalu.

Mahu atau tidak, harus diakui, berita tentang kelahiran album Inggeris pertama Siti sememangnya sesuatu yang cukup luar biasa.

Alasannya cukup mudah. Ia adalah kerana ia milik Siti Nurhaliza, nama yang cukup besar pengaruhnya dan sudah pasti apabila Siti lahir dengan album Inggeris, ia pasti mendapat perhatian ramai.

Namun, mengapakah hanya selepas 16 tahun, Siti memberanikan diri dengan merakamkan album Inggeris sedangkan dia boleh melakukannya ketika dia sedang meniti zaman kegemilangan sebagai penyanyi tersohor rantau Nusantara.

Apakah kerana pertuturan bahasa Inggerisnya yang sering dijadikan bahan jenaka menjadi halangan untuk Siti merakamkan album dalam bahasa itu sebelum ini?

Sambil menghela nafas yang panjang dalam nada yang cukup berhemah, Siti tidak pernah melihat kekurangan itu sebagai satu masalah seandainya dia mahu merakamkan album Inggeris.

Sebaliknya kata Siti, tempoh 16 tahun sudah cukup membekalkan semangat yang cukup tinggi untuk lahir dengan album Inggeris perdananya.

Malah, penyanyi yang mula menempa nama menerusi lagi Jerat Percintaan ini juga mengambil sikap optimis apabila dalam usianya 32 tahun itu masih belum terlewat untuknya muncul dengan album Inggeris.

“Kelahiran All Your Love bukanlah untuk menunjukkan dan membuktikan kepada semua pihak bahawa saya sebenarnya mampu menyanyikan lagu-lagu bahasa Inggeris dengan baik.

“Sebaliknya saya mahu mencabar diri saya kerana perjalanan sebagai anak seni selama 16 tahun yang telah banyak mematangkan saya untuk muncul dengan album Inggeris.

“Saya juga percaya peluang ini hadir tepat pada masanya dan apabila kepercayaan itu diberikan kepada saya, mengapa tidak untuk saya meneruskan niat yang sekian lama terpendam ini untuk direalisasikan,” kata biduanita muda negara ini ketika dihubungi Mega, baru-baru ini.

Gementar, Siti, teruja, TEMPOH, tahun, lalui, penyanyi, pujaan, ramai, singkat, berjaya, menjadi, satu, entiti, dunia, hiburan, tanah, air, pengalaman, pahit, manis, selain, kejayaan, luar, biasa, semua, sudah, lakar, figura, unggul, bernama, Datuk, Siti Nurhaliza, Artis cerita, Artis cinta, Artis foto, Artis gambar, Artis hiburan, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis kl, Artis kontraksi, artis malaysia, Artis Melayu, Artis pilihan, Artis video, berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan bf1, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan Indonesia, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu

Tiz Zaqyah cover Majalah Cosmopolitan

Tiz Zaqyah cover Majalah Cosmopolitan

Kepada peminat Tiz Zaqyah mesti korang rindu kan gambar dia yang terbaru kan. Nah ini ada satu keping gambar dimana Tiz Zaqyah menjadi cover untuk sebuah majalah Cosmopolitan edisi Oktober 2011.

Memang seksi juga Tiz dalam cover ni, putih melepak kulit dek sinaran flash camera. Nak tahu lebih lanjut mengenai Tiz dalam majalah ni? beli lah pas baca entry ni. Hehe.

Tiz, Zaqyah, cover, Majalah, Cosmopolitan, peminat, Tiz Zaqyah, korang, rindu, gambar, terbaru,  satu, keping, gambar, menjadi, cover, sebuah, majalah, Cosmopolitan, edisi, Oktober, flash, camera, mengenai, majalah, baca, entry, Artis cerita, Artis cinta, Artis foto, Artis gambar, Artis hiburan, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis kl, Artis kontraksi, artis malaysia, Artis Melayu, Artis pilihan, Artis video, berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan bf1, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan Indonesia, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu