Tag Archives: Nurhaliza

Fesyen Tudung Fida yang Terkini

Fesyen Tudung Fida yang Terkini

Episod duka mengenai penyebaran gambar tak bertudung Fida baru-baru ini telah diakui ianya kesilapan besar kekasihnya Mamat yang meng-upload gambar berkenaan di laman sosial, melalui media online.

Kita lupakan kisah itu, sebab benda itu tidak disengajakan dan bukan untuk memburukan imej Fida, Fida semamngnya seorang yang baik.

Lain pula cerita mengenai Fida kali ini. Biasalah orang dah famous, mesti ada sahaja cerita mengenai dirinya. Fida baru-baru ni menyertai MASiF 2011 yang berlangsung selama tiga hari di KLCC hujung minggu lalu. Fida kelihatan seperti Dato’ Siti Nurhaliza dari segi penampilannya.

Yang tu xpa lah, dah jadi trend masa kini. Tapi Fida sepertinya dah mula mendedahkan sedikit demi sedikit kepada umum mengenai dirinya.

Fesyen, Tudung, Fida, Terkini, episod, duka, penyebaran, gambar, bertudung, kesilapan, besar, Kita, lupakan, kisah, sengajakan, bukan, memburukan, imej, semamng, seorang, baik, Artis musik, Artis awek, Artis berita, Artis antarabangsa, Artis cerita, Artis cinta, Artis foto, Artis gambar, Artis hiburan, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis kl, Artis kontraksi, artis malaysia, Artis Melayu, Artis pilihan, Artis video, berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan Indonesia, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan musik, famous, menyertai, MASiF, berlangsung, selama, tiga, KLCC, hujung, minggu,  kelihatan, Dato, Siti, Nurhaliza, segi, penampilannya

Adib (Anak Datuk K) Mula Jaga Tingkah Laku

Adib (Anak Datuk K) Mula Jaga Tingkah Laku

Anak tiri Datuk Siti Nurhaliza Taruddin iaitu Adib Khalid,21, mengakui dia sudah mula menjaga tingkah laku sejak melibatkan diri dalam industri hiburan tempatan.

Adib yang baru sahaja menubuhkan syarikat rakaman, What’s Up Entertainment berkata, dia tidak boleh lagi berperangai kebudak-budakan memandangkan dia kini menjadi perhatian umum, lebih-lebih lagi selepas menerbitkan album Inggeris Siti Nurhaliza iaitu All Your Love.

“Sebelum ini, walaupun saya tidak ada kaitan dengan industri hiburan tempatan, pelbagai gosip dan gambar-gambar saya disebarkan di Internet. Jadi, apabila berada dalam industri, sudah pasti saya akan menjaga tingkah laku agar tidak dipandang serong oleh masyarakat” katanya.

Namun begitu, katanya, hal itu tidak bermakna dia perlu berpura-pura dan menjadi hipokrit dengan diri sendiri.

Tambah Adib, dia tahu dirinya masih baru dalam perniagaan industri seni dan justeru, dia ingin lebih mendalami berkaitan bidang tersebut supaya misinya sebagai seorang peniaga muda berjaya tidak tersasar.

“Sekarang ini, saya masih lagi belajar di Universiti Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), Australia dalam bidang Pengurusan Perniagaan dan Pemasaran.

Pada masa yang sama, saya cuba berkenalan dengan penggiat-penggiat seni di luar negara. Insya-Allah What’s Up akan bertapak dengan kuat di samping sokongan dan bantuan ayah saya, Datuk Sero Khalid Mohamad Jiwa dan Siti” ujarnya.

Sementara itu, ditanya adakah dia turut mencuba menyertai di bidang perniagaan drama atau filem, kata Adib, dia masih belum memikirkan tentang hal tersebut lagi.

Adib, Anak, Datuk K, Mula, Jaga, Tingkah, Laku, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin, Adib Khalid, mengakui, sudah, mula, menjaga, tingkah, laku, sejak, melibatkan, diri, What’s Up, Entertainment, berperangai, kebudak, memandangkan, kini, menjadi, perhatian, umum, selepas, menerbitkan, album, Inggeris, Siti, Nurhaliza, All Your Love, industri, hiburan tempatan, hiburan tempatan, hiburan artis, hiburan melayu, hiburan asia, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan musik, Berita Hiburan pilihan, Berita Hiburan video

Dato’ Siti Nurhaliza pilih Pavilion buat video!

Dato’ Siti Nurhaliza pilih Pavilion buat video!

Dasyat sungguh projek besar Dato’ Siti Nurhaliza kali ni. Projek video untuk single lagunya yang ‘english’ itu, Falling In Love. Hampir 500 orang penari dari pelbagai bidang professional telah turut serta menjayakan video klip berkenaan.

Video itu dibuat diperkarangan sekitar shopping complex Pavilion di ibukota KL. Tapi harap maklum lah, ini sekadar gambar sahaja, videonya nanti yer, still in progress. hehe.

Selain Falling In Love ni, Dato’ Siti Nurhaliza juga bakal berduet dengan penyanyi antarabangsa, Sean Kingston untuk lagu Remember Me. Masyuk tue, jangan lupa dapatkan album Dato’ Siti yang original di pasar malam ya, ops, pasaran la.. haha.

Dato,’ Siti, Nurhaliza, pilih Pavilion, video, projek, besar, video, single, lagunya,’english’, Falling, In, Love. Hampir, orang, penari, bidang, professional, serta, menjayakan, video, klip, Video, perkarangan, sekitar, shopping, complex, Pavilion, ibukota, KL, maklum lah, gambar, sahaja, videonya, nanti yer, still in progress, bakal, berduet, penyanyi, antarabangsa, Sean Kingston, lagu, Remember, Me, hiburan asia, hiburan tempatan, artis melayu, artis wanita, artis hiburan