Tag Archives: siti

Gementar Siti dalam teruja

Gementar Siti dalam teruja

TEMPOH 16 tahun yang dilalui oleh penyanyi pujaan ramai ini bukanlah satu masa yang singkat sehingga dia berjaya menjadi satu entiti dalam dunia hiburan tanah air.

Pelbagai pengalaman pahit dan manis selain kejayaan luar biasa semuanya sudah dilakar oleh figura unggul bernama Datuk Siti Nurhaliza ini.

Barangkali rekod pencapaiannya dalam bidang seni sukar sekali untuk ditandingi sehingga gelaran penyanyi nombor satu negara terus menjadi miliknya.

Selama bergelar penyanyi, Siti Nurhaliza sudah merakamkan 14 buah album solo yang merangkumi genre pop dan tradisional di mana hampir kesemuanya mencatatkan penjualan yang membanggakan.

Justeru, penghibur kesayangan ramai yang mesra disapa Siti ini nampaknya sudah bersedia untuk mencatatkan satu lagi rekod buat dirinya.

Selepas sekian lama memendam rasa untuk muncul dengan sebuah album Inggeris, akhirnya mimpi Siti bertukar realiti apabila album Inggeris pertamanya, All Your Love sudah mula menjengah pasaran sejak 22 September lalu.

Mahu atau tidak, harus diakui, berita tentang kelahiran album Inggeris pertama Siti sememangnya sesuatu yang cukup luar biasa.

Alasannya cukup mudah. Ia adalah kerana ia milik Siti Nurhaliza, nama yang cukup besar pengaruhnya dan sudah pasti apabila Siti lahir dengan album Inggeris, ia pasti mendapat perhatian ramai.

Namun, mengapakah hanya selepas 16 tahun, Siti memberanikan diri dengan merakamkan album Inggeris sedangkan dia boleh melakukannya ketika dia sedang meniti zaman kegemilangan sebagai penyanyi tersohor rantau Nusantara.

Apakah kerana pertuturan bahasa Inggerisnya yang sering dijadikan bahan jenaka menjadi halangan untuk Siti merakamkan album dalam bahasa itu sebelum ini?

Sambil menghela nafas yang panjang dalam nada yang cukup berhemah, Siti tidak pernah melihat kekurangan itu sebagai satu masalah seandainya dia mahu merakamkan album Inggeris.

Sebaliknya kata Siti, tempoh 16 tahun sudah cukup membekalkan semangat yang cukup tinggi untuk lahir dengan album Inggeris perdananya.

Malah, penyanyi yang mula menempa nama menerusi lagi Jerat Percintaan ini juga mengambil sikap optimis apabila dalam usianya 32 tahun itu masih belum terlewat untuknya muncul dengan album Inggeris.

“Kelahiran All Your Love bukanlah untuk menunjukkan dan membuktikan kepada semua pihak bahawa saya sebenarnya mampu menyanyikan lagu-lagu bahasa Inggeris dengan baik.

“Sebaliknya saya mahu mencabar diri saya kerana perjalanan sebagai anak seni selama 16 tahun yang telah banyak mematangkan saya untuk muncul dengan album Inggeris.

“Saya juga percaya peluang ini hadir tepat pada masanya dan apabila kepercayaan itu diberikan kepada saya, mengapa tidak untuk saya meneruskan niat yang sekian lama terpendam ini untuk direalisasikan,” kata biduanita muda negara ini ketika dihubungi Mega, baru-baru ini.

Gementar, Siti, teruja, TEMPOH, tahun, lalui, penyanyi, pujaan, ramai, singkat, berjaya, menjadi, satu, entiti, dunia, hiburan, tanah, air, pengalaman, pahit, manis, selain, kejayaan, luar, biasa, semua, sudah, lakar, figura, unggul, bernama, Datuk, Siti Nurhaliza, Artis cerita, Artis cinta, Artis foto, Artis gambar, Artis hiburan, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis kl, Artis kontraksi, artis malaysia, Artis Melayu, Artis pilihan, Artis video, berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan bf1, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan Indonesia, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu

Fesyen Tudung Fida yang Terkini

Fesyen Tudung Fida yang Terkini

Episod duka mengenai penyebaran gambar tak bertudung Fida baru-baru ini telah diakui ianya kesilapan besar kekasihnya Mamat yang meng-upload gambar berkenaan di laman sosial, melalui media online.

Kita lupakan kisah itu, sebab benda itu tidak disengajakan dan bukan untuk memburukan imej Fida, Fida semamngnya seorang yang baik.

Lain pula cerita mengenai Fida kali ini. Biasalah orang dah famous, mesti ada sahaja cerita mengenai dirinya. Fida baru-baru ni menyertai MASiF 2011 yang berlangsung selama tiga hari di KLCC hujung minggu lalu. Fida kelihatan seperti Dato’ Siti Nurhaliza dari segi penampilannya.

Yang tu xpa lah, dah jadi trend masa kini. Tapi Fida sepertinya dah mula mendedahkan sedikit demi sedikit kepada umum mengenai dirinya.

Fesyen, Tudung, Fida, Terkini, episod, duka, penyebaran, gambar, bertudung, kesilapan, besar, Kita, lupakan, kisah, sengajakan, bukan, memburukan, imej, semamng, seorang, baik, Artis musik, Artis awek, Artis berita, Artis antarabangsa, Artis cerita, Artis cinta, Artis foto, Artis gambar, Artis hiburan, Artis Indon, Artis Indonesia, Artis kl, Artis kontraksi, artis malaysia, Artis Melayu, Artis pilihan, Artis video, berita, Berita Hiburan awek, Berita Hiburan berita, Berita Hiburan cerita, Berita Hiburan gambar, Berita Hiburan Hiburan, Berita Hiburan Indonesia, Berita Hiburan kl, Berita Hiburan kontraksi, Berita Hiburan malaysia, Berita Hiburan Melayu, Berita Hiburan musik, famous, menyertai, MASiF, berlangsung, selama, tiga, KLCC, hujung, minggu,  kelihatan, Dato, Siti, Nurhaliza, segi, penampilannya

Gambar Nieyl Mentor di Rakaman Melodi Raya 2011

Gambar Nieyl Mentor di Rakaman Melodi Raya 2011

Mangsa kedua Budiey selepas Arrora Salwa ialah Nieyl Mentor. Jyeaaa… Nieyl pun rasanya dah lama tak ketemu. Ingat ke dah menghilang, rupanya masih ada lagi. Masih lagi cantik langsing molek persis puteri. Busana merah jambu yang dipakainya pun sangat simple tapi penuh gaya hokkay! Bulan puasa ni jangan tatap lama-lama sangat weh!

LAMA mendiamkan diri mungkin ada yang sudah terlupa tentang kehadiran si cantik manis ini dalam dunia seni. Nieyl masih ada. Dia tak kemana-mana walaupun wajahnya jarang sekali muncul di dada akhbar atau di kaca televisyen. Selepas berakhirnya Mentor terbitan TV3 pada tahun 2006, tidak dinafikan Niely agak tenggelam berbanding artis lain. Walaupun begitu percaya atau tidak gadis ini banyak memenuhi undangan pertunjukan pentas. Dalam masa yang sama dia baru sahaja selesai menghasilkan sound track untuk filem Sepi berjudul Kita. Seperti yang dah dimaklumkan, Nieyl atau nama sebenarnya Nuriylia Jailani, 27, telah berkahwin dengan jejaka bernama Dazma Shah Daud dan kalau tak silap Nieyl ada seorang anak perempuan.

Alamak, tak sempat borak lama dengan Nieyl, tak sempat nak tanya Nieyl ada twitter ke tak.

Nieyl Mentor aktris, Nieyl Mentor album, Nieyl Mentor bergaya, Nieyl Mentor berita, Nieyl Mentor pelakon, Nieyl Mentor bintang, Nieyl Mentor filem, Nieyl Mentor tv, Nieyl Mentor foto, Nieyl Mentor galeri, Nieyl Mentor gaya, Nieyl Mentor hebat, Nieyl Mentor hiburan, Nieyl Mentor hos, Nieyl Mentor menarik, Nieyl Mentor cantik, Nieyl Mentor model, Nieyl Mentor mtv, Nieyl Mentor muzik, Nieyl Mentor artis, Nieyl Mentor tubuh seksi, Nieyl Mentor terbaru, Nieyl Mentor terkini, Nieyl Mentor Web, Nieyl Mentor gambar, Nieyl Mentor foto, artis malaysia Nieyl Mentor, mentor, gambar, raya, rakaman, melodi, melodi raya, raya, rakaman melodi, nieyl, selebriti, artis, mentor rakaman, nieyl mentor, gambar nieyl, sensasi, sensasi selebriti, anugerah, niel, niel mentor, aziz, siti, pelakon, gambar, penyanyi,  fesyen, malaysia,profile budiey, berita, gossip, profile, video, rakaman mentor, mentor raya