Tag Archives: soal

Status Ana Dahlia, Chef Riz Diarah Kunci Mulut

Status Ana Dahlia, Chef Riz Diarah Kunci Mulut

Mohd. Nadzri Redzuawan ,30, atau Chef Riz mengambil pendekatan untuk “mengunci mulut” selepas tersebar gosip kekasihnya iaitu pelakon Ana Dahlia,28, kononnya sudah bergelar janda.

Chef Riz yang juga pengacara MasterChef Malaysia, memberitahu, bapanya iaitu Datuk Chef Wan tidak membenarkan Riz memberikan apa-apa kenyataan tentang kisah cintanya dengan Ana melainkan sekiranya mahu menyentuh soal kerjaya.

“Saya tak boleh jawab apa-apa soalan tentang Ana atas nasihat bapa saya. Lagipun kami sedang berkawan baik dan tidak mahu sekiranya jawapan yang saya berikan nanti melukakan hati mana-mana pihak. Saya bimbang jika komen saya nanti akan menimbulkan pergaduhan di antara kami kemudian hari” kata Riz ketika dihubungi mStar Online di sini, Isnin.

Ahad lalu sebuah akhbar mingguan melaporkan Ana Dahlia yang berasal dari Taiping, Perak sebenarnya berstatus janda dan pernah dua kali gagal dalam perkahwinan sebelum menyertai AirAsia sebagai pramugari.

Jelas Riz, dia sekarang ini sedang sibuk dengan penglibatannya sebagai salah seorang juri tetap dan hos MasterChef Malaysia yang dijangka akan menemui penonton tidak lama lagi di Astro Ria (saluran 104).

“Saya akan mula menjalani penggambaran MasterChef Malaysia pada Selasa yang turut melibatkan empat chef lain selaku juri. Saya agak bertuah kerana merupakan chef termuda di kalangan chef lain yang menjadi juri dalam program yang dirakamkan selama 66 episod itu. Saya juga dipanggil untuk menjalani uji bakat oleh pihak Astro sebelum terpilih sebagai hos” ujarnya lagi.

Status, Ana, Dahlia, Chef Riz, Diarah, Kunci, Mulut, Mohd. Nadzri Redzuawan, mengambil, pendekatan, mengunci, mulut, tersebar, gosip, kekasihnya, pelakon, Ana Dahlia, bergelar, janda,pengacara, MasterChef, Malaysia, memberitahu, bapanya, Datuk, Chef, Wan, membenarkan, Riz, kenyataan, tentang, kisah, cintanya, sekiranya, menyentuh, soal, kerjaya, artis melayu, artis malaysia, hiburan tempatan, artis wanita, hiburan terkini, artis cantik, hiburan asia, artis foto, artis gambar, artis wanita antarabangsa, gosip artis, hiburan, hiburan pilihan, foto hiburan, gambar hiburan, galeri hiburan, berita hiburan, artis video, cerita artis, Astro, Ria

Nas Ahmad Kena Terjah!

Nas Ahmad Kena Terjah!

Ada juga insan-insan yang perihatin dalam Facebook ni. Dalam kelompok yang sangat berbeza tetapi fikiran masih lagi menitik beratkan soal agama.

Mungkin itulah hakikatnya dalam fan Facebook kepada profile milik pengacara Melodi, Nas Ahmad apabila ada fan nya yang berani memberikan komen yang cukup menyentuh hati dan perasaan kita. Mungkin Nas Ahmad pun tersentak hati juga tue kalau membacanya.

Baguslah komen seperti ini saling mengingati antara satu sama lain, tapi kita seharusnya juga kenalah menjaga hati perasaan orang lain juga.

Walaupun Nas memang kerjanya seperti itu, kita kena memahami. Tidak semua perfect di dunia ni. Tidak mahu menyokong mana-mana pihak ok. Jadi bermusahabah lah selepas ini. Peace World!

Nas Ahmad,  Nas Ahmad pengacara,  Nas Ahmad album, Nas Ahmad berita, Nas Ahmad filem, Nas Ahmad  foto, Nas Ahmad galeri, Nas Ahmad info, Nas Ahmad tv, Nas Ahmad mtv, Nas Ahmad muzik, Nas Ahmad  portofolio, Nas Ahmad pos, Nas Ahmad surat, Nas Ahmad terbaru, Nas Ahmad Web, Filem, foto, galeri, gambar, foto, Nas Ahmad Kena, Terjah, perihatin, Facebook, berbeza, fikiran, menitik, beratkan, soal, agama, fan, Facebook, profil, pengacara, Melodi, Nas Ahmad, fan, komen, menyentuh, hati, perasaan, kita, Mungkin, Nas Ahmad, tersentak, hati

Nanu Baharuddin Pelihara Anjing?

Nanu Baharuddin Pelihara Anjing?

Memang panas, melahar dan sudah cukup menjadi bualan hangat orang dimana-mana dunia maya buat ketika ini. Menjadikan isu itu lebih sensitif lagi bila ianya menyangkut soal agama dan akidah.

Pembelaan/peliharaan anjing di dalam rumah/kediaman dikalangan umat Islam kini sudah semakin meningkat dan dibimbangi ianya boleh memberikan kesan terhadap institusi di dalam jati seorang muslim/muslimah. Kecuali dalam hal-hal yang diharuskan oleh syarak dengan syarat yang tertentu. Wallahualam.

Banyak isu yang dibahaskan dalam pemeliharan anjing ni, tak terkira perdebatannya. Kalau korang nak kepastian, sila rujuk kepada ustaz/ulama yang berdekatan yer.

Sebab kalau bukan dari golongan ini, pasti jawapan standart yang dikeluarkan adalah ‘pelihara anjing tidak haram, cuma perlu samak jer’. Huhu. Kan bagus bela kucing, binatang kesayangan Rasulullah SAW.

Nanu Baharuddin, Pelihara, Anjing, panas, melahar, sudah, cukup, bualan, hangat, dunia, maya, ketika, sensitif, menyangkut, soal, agama, akidah, Elai galeri, Nanu Baharuddin hiburan, Nanu Baharuddin info, Nanu Baharuddin mail, Nanu Baharuddin menarik, Nanu Baharuddin misteri, Nanu Baharuddin model, Nanu Baharuddin mtv, Nanu Baharuddin myspace, Nanu Baharuddin popular, Nanu Baharuddin portofolio, Nanu Baharuddin pos, Nanu Baharuddin rahsia, Nanu Baharuddin seksi, Nanu Baharuddin semasa kecil, Nanu Baharuddin surat, Nanu Baharuddin tagged, Nanu Baharuddin terbaru, Nanu Baharuddin terkenal, Nanu Baharuddin terkini, Nanu Baharuddin unik, Nanu Baharuddin wajah, Nanu Baharuddin Web, syarak, muslim, muslimah, bela. kucing, binatang, kesayangan, Rasulullah, SAW